Onder een miezerige hemel trad Olympia'60 zaterdag aan tegen het Gelderse GVV'63. Een uiterst slappe en futloze eerste helft vormde de basis voor opnieuw een verloren wedstrijd. De bezoekers uit Gameren verlieten uiteindelijk sportpark Crispijn met een 2-3 overwinning op zak.

Olympia'60 begon uiterst zwak aan het treffen met GVV'63 en kon daardoor het tij niet meer keren ondanks een vrij aardige tweede helft. Onze hoofdmacht had het deze zaterdag louter en alleen aan zichzelf te danken dat er opnieuw geen punten werden behaald. In tegenstelling tot vorige week koos trainer Koeman ditmaal voor een 4-3-3 formatie met Ivo Lokerse en Bryan Weistra op de flanken. GVV'63 begon wel redelijk goed aan het treffen waardoor de gasten al in de 6e minuut op voorsprong kwamen. Een diagonaal schot na slecht verdedigen zette GVV'63 op 0-1.

Hierna probeerde Olympia'60 druk te zetten op de bezoekers maar kon geen vuist maken. Foutieve passes en steeds te laat komen bij duels. Het bepaalde grotendeels het spelbeeld van de eerste helft. Een vrije trap vanaf 20 meter werd overgeschoten door Nick van Wanrooij en een voorzet van Kjeld Huveneers werd te zwak ingekopt door Ivo Lokerse. Bryan Weistra snelde in de 32e minuut langs zijn tegenstander maar zag zijn schot in het zijnet verdwijnen. Net voor de rust kreeg Olympia opnieuw een vrije trap maar nu op de 16 meter. Nick van Wanrooij haalde uit maar vond de GVV muur op zijn pad.

De thee werd opgezocht en trainer Koeman was furieus. Het zette zijn team aan het denken en Olympia kwam dan ook beter uit de kleedkamer. Enkele snelle aanvalsgolven volgden waarbij een schot van Ivo Lokerse werd gepareerd en opnieuw een vrije trap van Nick van Wanrooij zijn Waterloo vond in de vijandelijke muur. Na een kwartier spelen in het tweede bedrijf onderschepte Bryan Weistra een slechte uittrap van de GVV keeper en bediende Raymon Damen die vervolgens vanuit kansrijke positie over het doel schoot.

Het is typerend voor dit Olympia tot nu toe dit seizoen. Het wilde weer niet lukken. Ondanks het veldoverwicht in de tweede helft werd het toch 0-2 door een ongelukkige goal. Gidy de Leeuw werkte uit de draai een bal weg precies tegen een inlopende tegenstander aan die ietwat gelukkig de bal in het doel liep. De koppen gingen gelukkig niet hangen en Olympia zette nog eens aan. In de 68e minuut haalde Nick van Wanrooij uit en de GVV keeper kreeg de bal niet onder controle waardoor de inlopende Bryan Weistra vanuit de rebound kon scoren. 1-2 op de borden en nog een goeie 20 minuten op de klok.

Trainer Koeman haalde Kjeld Huveneers en Raymon Damen naar de kant en bracht Devie de Ronde en Jochem Vogels binnen de lijnen. GVV kwam er nog maar sporadisch uit maar wist toch nog uit een voorzet de bal binnen te knikken (1-3). Er waren toen inmiddels 81 minuten gespeeld en Olympia zocht opnieuw volop de aanval. Devie de Ronde speelde een slim balletje op Nick van Wanrooij die de 2-3 binnenschoof.

Het kwam allemaal te laat voor de thuisploeg, de eerste helft nekte de rood witten waardoor de hatelijke 0 op de ranglijst blijft staan. Het was een onnodig verlies en GVV'63 lachte terecht in zijn vuistje.

Volgende week volgt de uitwedstrijd naar Haaften die tot nu toe 4 punten behaalden. Dat er dan uit een ander vaatje moet worden getapt is een feit. Maar dat realiseren de spelers van onze hoofdmacht zich maar al te best.

 

 

 

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode