Voorbeschouwing

Onze hoofdmacht acteert dit seizoen in de 3e klasse D die aanstaande zaterdag inmiddels is aanbeland bij de 4e speeldag. Vanaf deze week volgt er wekelijks  (onder voorbehoud) een korte vooruitblik op de wedstrijden die op de kalender staan. De voorbeschouwingen zullen geheel objectief zijn en zijn niet bedoeld om verenigingen te kwetsen of in een kwaad daglicht te stellen. Iedere week zal als eerste vooruit worden geblikt naar de topper van het weekend kijkende naar de ranglijst.

Alvast veel leesplezier voor diegenen die er prijs op stellen!

NOAD'32 (1e) - SV Capelle (6e):

NOAD'32 werd voorafgaande de competitie gezien als één van de hoogvliegers en hebben deze verwachting tot dusver meer dan waargemaakt. D ploeg uit Wijk en Aalburg is de trotse koploper na 3 speelronden met nog steeds geen puntverlies. ls opvallendste resultaat was de overwinning bij topfavoriet Altena. OAD'32 voelt wel de hete adem van 6 ploegen in zijn nek die inmiddels 6 punten hebben vergaard waarvan de tegenstander van zaterdag SV Capelle er één is. e ploeg uit Sprang-Capelle begon de competitie sterk en legde eveneens Altena over de knie maar moest afgelopen zaterdag een diepe kniebuiging maken voor een sterk GDC. et maar liefst 1-4 werd de Capelse formatie die vele talentvolle nieuwkomers begroette dit jaar op het eigen Mandemakers sportpark verslagen. ok de plaatselijke SV wordt genoemd als titelkandidaat wat het treffen van zaterdag wel eens een boeiend beeld zou kunnen geven.
Loopt NOAD'32 zijn eerste puntenverlies op en komt SV Capelle langszij of stoomt de formatie uit Wijk en Aalburg verder uit het zicht?
Zaterdag om kwart over 4 zullen we het weten. at het voor beide ploegen een zware beproeving zal worden is iedereen het wel over eens.

SSC'55 (2e) - Sparta'30 (12e):

De 2e ploeg uit Sprang-Capelle SSC'55 presteert boven verwachting goed, met reeds 6 punten op de teller staat de formatie van trainer Arjen Dekkers op een knappe 2e plaats. BLC en Willem 2 werden verslagen en er werd afgelopen week nipt verloren  van Sleeuwijk. Van tevoren zou iedereen op het van Wijlen sportpark hebben getekend voor zo'n seizoensstart. Met Sparta'30 treft SSC zaterdag een onberekenbare ploeg waarvan de kracht niet van tevoren is in te schatten. De ploeg uit Andel schoot uit de startblokken door GVV'63 met 3-0 kansloos te laten maar verloor daarna dik van Haaften en vorige week van Herovina. Vorig seizoen streed Sparta'30 nog tegen degradatie, iets wat de ploeg van trainer Frans van Wijk dit seizoen niet nog eens zal willen doen.Sparta'30 zou Sparta'30 niet zijn met zijn wispelturigheid als het SSC'55 niet het vuur aan de schenen zou gaan leggen.
Ik durf me in ieder geval niet te wagen aan een voorspelling!

GDC (3e) - NEO'25 (13e):

GDC heeft inmiddels zijn draai gevonden en heeft zich opgewerkt tot misschien wel de grootste kanshebber op de eindoverwinning al is het seizoen nog pril. Met een gelukkige overwinning vlak voor tijd middels een pingel won het van Olympia'60 maar de overwinningen op mede kanshebbers SV Capelle en Altena waren er een paar om in te lijsten. Gezien de kracht van dit GDC zal tegenstander NEO'25 uit Sprang-Capelle zaterdag een zware dobber gaan krijgen. NEO'25 pakte zaterdag zijn eerste puntje tegen Haaften en zal met enige snelheid van de voorlaatste plaats willen verdwijnen. Of dat gaat lukken voor de ploeg van trainer Antoine van Pelt valt te betwijfelen maar de bal blijft rond...

GVV'63 (4e) - Altena (10e):

GVV'63 doet het als promovendus lang niet slecht dit jaar, zaterdag profiteerde het terecht van een zwakke start van Olympia'60 in Dongen en wist dat knap vast te houden tot het eind. Ook Willem 2 werd verslagen maar zaterdag zal de ploeg uit Gameren een ploeg ontmoeten van een heel ander caliber. Het gedegradeerde Altena presteert verrassend slecht tot nu toe en beneden verwachting. Met nog maar 3 punten en een teleurstellende 10e plaats zit het er dik in dat de ploeg uit Nieuwendijk uit is op eerherstel en daar moet GVV'63 dan de dupe van worden, of die daar aan mee willen werken valt te betwijfelen maar feit blijft wel dat ze alles zullen moeten gaan geven om Altena's drang naar succes te kunnen stoppen.

BLC (9e) - Sleeuwijk (5e):

Degradant BLC uit den Bosch verpletterde in de eerste speelronde Herovina met maar liefst 6-0 en pakte brutaal de koppositie maar wist de wedstrijden daarna vriend en vijand te verrassen met twee opeenvolgende nederlagen die waarschijnlijk niet waren ingecalculeerd bij de degradant. Vooral het verlies vorige week bij Willem 2 met maar liefst 4-0 moet zeer hebben gedaan bij de Bosschenaren. Zaterdag treft het in Sleeuwijk een ploeg die al jaren mee bovenin draait en ook nu weer 2 van zijn 3 wedstrijden won ware het niet dat dat kantje boord gebeurde. Het sterk verjongde Sleeuwijk zal echter zijn status niet willen vergooien en zal er zaterdag in Den Bosch alles aan willen doen om aansluiting te behouden met de topploegen.

Herovina (7e) - Willem 2 (11e):

Een treffen tussen twee promovendussen waarvan Herovina tot nu toe de beste kaarten heeft, de ploeg uit Herwijnen herstelde zich prima na de oorwassing bij BLC en vergaarde netjes 6 punten tegen Sparta'30 en Sleeuwijk. De ploeg van Gert-Jan Potters zal positief verrast zijn door zijn goede optreden en treft in Willem 2 een ploeg waartegen het wel eens nog gekker zou kunnen worden. Willem 2 legde BLC zaterdag over de knie en bewees daarmee dat het een serieuze speler is in 3D. Naar horen zeggen is Willem 2 een oudere ploeg waarin nogal wat ervaring huist maar toch zullen ze het zaterdag niet gemakkelijk gaan krijgen gezien Herovina in een flow zit.

Haaften (8e) - Olympia'60 (14e):

En dan onze eigen jongens, iedereen die Olympia een warm hart toedraagt zag dat de rood witten een erg ongelukkige start beleefden van het seizoen. Met nog geen enkel punt staat Olympia'60 onderaan waar het zeker niet hoort dus zaterdag moet het roer dan eindelijk maar eens om. Olympia'60 verloor van de huidige nummers 1,2 en 4 maar heeft dit grotendeels aan zichzelf te danken. De stemming en vertrouwen van de spelersgroep en staf is echter goed dus er wordt opnieuw uitgekenen naar aanstaande zaterdag waar Olympia'60 wil laten zien wat het werkelijk kan. Iedereen is fit en inzetbaar voor het treffen met de nummer 8 Haaften. Haaften heeft 4 punten op zijn naam staan dus bij winst sluit Olympia'60 voorzichtig aan bij de subtop waar maar liefst 7 ploegen huizen dus er is in principe nog geen vuiltje aan de lucht. Haaften verpletterde Sparta'30, verloor van Sleeuwijk en speelde vorige week nog gelijk bij het laaggeplatste NEO'25 en zal niet willen verliezen bij de nummer laatst dus de messen zullen geslepen zijn.
Dat zijn ze inmiddels bij Olympia'60 ook dus zaterdag wacht voor de supporters waarschijnlijk een boeiend duel waar de ploeg van Arne Koeman alles uit de kast moet gaan halen om niet nog verder achterop te raken. Het duel in Haaften vangt aan om 14.30 uur op sportpark "t Elzenbosch" aan de Enggraaf 24.
Hopelijk reizen er vele Olympianen mee om hun club te steunen. Moge de besten winnen.

Tot zaterdag!

Patrick P.

 

 

 

 

 

 

 

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode