Voorbeschouwing

Het 2e deel van de competitie staat voor de deur waarin Olympia'60  runner-up SV Capelle ontvangt op Crispijn. De afgelopen weken speelde Olympia'60 ondanks het gemis van vele vaste waarden enkele nuttige oefenwedstrijden. Na het 3-3 gelijkspel tegen DHV (3e klasse B) werd het afgelopen zaterdag 2-2 tegen Achilles Veen 2 (res hoofdklasse). Voor Olympia'60 komen er enkele zware wedstrijden aan waarvan de eerste zaterdag op het programma staat.
Lukt het NOAD'32 haar koppositie te behouden en klimmen de wespen van SSC'55 uit het diepe dal? De 2e helft van de competitie gaat het ons allemaal vertellen.

Hieronder een korte voorbeschouwing:

Sparta'30 (12e) - NOAD'32 (1e):

De ploeg uit Andel staat met 2 benen in de gevarenzone maar daarbij dient wel gezegd te worden dat er pas 9 wedstrijden werden gespeeld. Tegenstander en tevens koploper NOAD'32 is nog steeds ongeslagen en mag al heel voorzichtig aan een eventueel kampioenschap denken. Sparta'30 zal er alles aan moeten doen om zijn vege lijf te gaan redden en had misschien liever bij de hervatting een "gemakkelijkere" tegenstander gehad. Toch besliste de KNVB anders dus de mouwen moeten vanaf het begin worden opgestroopt.

Voor koploper NOAD'32 geldt dat het nog geen gas terug kan nemen aangezien de nummer 2 SV Capelle in hun nek hijgt. Ondanks het thuisvoordeel voor Sparta'30 vermoed ik dat NOAD'32 toch een maatje te groot is voor de ploeg uit Andel.

Sleeuwijk (8e) - GVV'63 (5e):

Een gevecht in de brede middenmoot waarbij GVV'63 de beste papieren bezit. Even leek het dat Sleeuwijk na de komst van trainer Pieter Thuns uit het negatieve dal kroop maar Sleeuwijk moest toch nog 2 nederlagen slikken voor de winterstop. Wie zal er als beste uit de stop komen, voor GVV'63 is de inzet een vastere plaats in de subtop terwijl Sleeuwijk nog maar net boven de gevarenzone zweeft. In deze fase van de competitie zijn de punten extra belangrijk om zo snel mogelijk in veilige haven te varen. Of topscorer Mathijs Libbers zijn vorm heeft vast weten te houden na de kerstdagen zullen we zaterdag weten.

BLC (9e) - Haaften (3e):

BLC blijft moeite houden een stabiele reeks neer te zetten en staat ook inmiddels dichtbij de degradatiestreep. Of de club uit zuid opgewassen is tegen de snelle en behendige voorhoede van zijn tegenstander is maar de vraag. Haaften ging uiterst netjes met een 3e plaats de winterstop in maar zou bij verlies in Den Bosch zomaar eens 4 plaatsen kunnen zakken. Dat is wel het laatste waar trainer Adrie van Steijn op zit te wachten maar het zal niet gemakkelijk worden, BLC blijft onvoorspelbaar, in goede doen zou er zomaar eens een verrassing in de lucht kunnen hangen.

Altena (4e) - NEO'25 (7e):

Altena heeft definitief afgerekend met de slechte start die het team van trainer Richard van Gils kende en is inmiddels opgeklommen naar een 4e stek. NEO'25 kende een fantastische sterke fase maar moest daarna buigen voor Olympia'60. Desondanks strijden beide teams volop mee voor een plaatsje in de subtop. Gezien het duel in Nieuwendijk plaatsvindt dicht ik Altena de beste kansen toe maar ook hier blijft de vraag hoe de ploegen uit de stop komen. De winnaar slaat in ieder geval weer een gaatje met de achterblijvers.

Willem 2 (13e) - GDC (10e):

2 ploegen die het erg moeilijk hebben en gebaat zijn met ieder puntje. Het gat tussen beide ploegen bedraagt maar 1 punt in het voordeel van de ploeg uit Eethen en GDC speelde ook nog eens 2 wedstrijden minder. De ommekeer bij GDC laat al te lang op zich wachten waardoor het meer knokken wordt om te overleven dan strijden voor de prijzen. Willem 2 is wel een fijne tegenstander om het roer om te gooien maar de amateurtak van de eredivisionist zal zich niet heel gemakkelijk naar de slachtbank laten leiden, daarvoor huist er teveel routine binnen de ploeg van Mustafa Demirtas.

SSC'55 (14e) - Herovina (11e):

Voor de wespen uit de Vrijhoeve staat het water inmiddels tot de knieen en de Sprangse hoofdmacht moet vol aan de bak om het seizoen nog te redden. Met 6 punten en de rode lantaarn is het een mooie uitdaging maar gelukkig voor SSC'55 staan er nog verschillende clubs in de buurt. Zaterdag wordt het nieuwe scorebord geopend bij SSC'55, hopelijk voor de zwart gelen staat daar om 16.15 uur een gunstige uitslag op. Tegenstander Herovina heeft de punten echter ook keihard nodig waardoor het nu al een 6 punten wedstrijd is. De laatste overwinning voor de thuisploeg dateert al van 30 september terwijl de bezoekers hun laatste 3 punter 28 oktober bijschreven. Beide equipes snakken dus naar een overwinning en hebben niets aan een gelijkspel wat een boeiend treffen beloofd!

Olympia'60 (6e) - SV Capelle (2e):

Voor Olympia'60 staat er een zwaar programma klaar. Zaterdag komt runner up SV Capelle naar Crispijn terwijl de week erop de uitwedstrijd tegen koploper NOAD'32 moet worden afgewerkt. Mouwen opstropen dus voor de rood witten!
Afgelopen zaterdag speelde Olympia'60 een oefenwedstrijd tegen Achilles Veen 2 (2-2) en miste een tal van spelers. Mathieu Kops, Raymon Damen, Nick van Wanrooij, Koen van Boxtel, Ivo Lokerse, Ruud van Beek, Kjeld Huveneers, Elroy Vereggen en Bryan Weistra schitterden door afwezigheid en het is maar de vraag wie daarvan zaterdag aan de start kunnen verschijnen. Het wordt dus een loodzware opgave voor  het team van Arne Koeman dat sowieso al Elroy Vereggen moet missen door een schorsing. Gelukkig pakt de jeugd het goed op waardoor er hoe dan ook een gemotiveerd team aan de start zal verschijnen.
SV Capelle doet dit seizoen wat het moet doen, de ploeg uit de Juffrouwsteeg gold vooraf als één van de titelfavorieten en is dan ook de enige die in het kielzog kan blijven van de koploper. Capelle die zijn trainer Edin Ceric al na één jaar aan de kant zette moet het zaterdag ook stellen zonder zijn aanvoerder Symen Branderhorst die  voor de winterstop  tegen een schorsing aan liep. Als gevaarlijkste aanvallers binnen de Capelse formatie kunnen de sluwe Davey van Balkom en all time topscorer van Capelle Jurgen van Selst worden genoemd, het wordt al dan niet oppassen voor een team in vorm dat zaterdag nog vriendschappelijk met maar liefst 7-2 won van 2e klasser SVW. Hopelijk sluiten er bij onze hoofmacht weer enkele spelers aan en zoeken vele supporters Crispijn op om Olympia'60 een warm hart toe te dragen en te ondersteunen!

Wij wensen de spelers, staf en supporters van SV Capelle een warm welkom toe in Dongen voor een hopelijk sportieve en spannende wedstrijd en een gezellige 3e helft.

De wedstrijd op sportpark Crispijn vangt aan om 15.00 uur.

Iedereen weer veel succes zaterdag!

(p.s. volgende week geen voorbeschouwing ivm vakantie).

Patrick P.

 

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode