Olympia 2

Olympia60 2 2016 2017 web

20180526 170255

V.V. Oosterhout lijkt ook tevreden met een punt

Het seizoen 2017-2018 zit erop. De laatste pot tegen VV Oosterhout werd een remise 2-2. Het was warm en dat was aan het spel te merken. Een gezapig potje waarin zelden goed voetbal te zien was. Toch hadden we over de hele wedstrijd een licht overwicht. Twee keer kwamen we op voorsprong eerst door Kevin van V. en later door Jorik B. Twee keer kwam Oosterhout terug en in de laatste minuut leek het erop dat Ooosterhout de volle buit zou pakken. De goal werd wegens gevaarlijk spel afgekeurd. 

IMG 20180512 WA0010

Historisch moment: Joost D. valt in de 76 ste minuut in om de wedstrijd 0ver de streep te trekken.

Het tweede heeft 3 wedstrijden voor het einde van de competitie door de overwinning op VOAB zich veilig gespeeld. Ook volgend seizoen weer in de derde klasse. De op voorhand lastig ingeschatte wedstrijd tegen de nummer drie VOAB uit Goirle werd een prooi voor de mannen van het tweede. Door deze driepunter klimmen we weer een plaatsje op de ranglijst en is het gat van 9 punten naar de degradatiestreep niet meer te overbruggen voor GDC. F.C. Tilburg was al gedegradeerd. Onder tropische omstandigheden en een lange lijst van gebleseerden ( Freek, Chiel, Jeremy, Jeroen, Glodimir, Kevin V.) maar met steun van Ron Kimenai, Max van Kerkhof en Good Old Joost Driesprong kon de wedstrijd beginnen. Uit hebben we van een dominant VOAB een redelijk pak op ons donder gekregen. Dat was mogelijk na een domme rode kaart aan onze kant. We hadden dus iets recht te zetten en lijfsbehoud staat op het spel. Met een 4-4-2 opstelling zouden we ons strijdplan proberen uit te voeren. Voorin snelheid en creativiteit met Mike en Sammy. Op het middenveld loopvermogen met Ron, Jorik B. en Jorik L en Justin als regisseur. Achterin centraal Carl (c) en Tim met Bram en Thieu op de backposities. Op de bank Teun, Max en Joost. Ons spel begon voorzichtig. We weten dat VOAB goed kan voetballen en foutjes snel kan afstraffen. Omschakelen is een kwaliteit van die ploeg. Na 13 minuten komen we op curieuze wijze op 1-0. Na een goede actie van Sammy geeft hij op de rand 16 een steekballetje op Mike. Deze kan de bal geen zetje geven maar de keeper van VOAB gaat ook over dit makkelijk op te rapen balletje heen en zo staat het 1-0. Lekkere opsteker!

20180428 164755

Er werd nog lang nagesproken over de zware belssures van Chiel, Ruud en Glodimir.

De wedstrijd van Olympia 2 tegen Sparta 30 werd dan toch nog gespeeld op 28 april. Veel spelers hadden andere verplichtingen of waren afgereisd naar Newcastle U.K. Maar Olympia zou Olympia niet zijn als er niet een elftal op de been gebracht kon worden. Vanuit de A jeugd, het eerste, het derde en het vijfde werden totaal 7 spelers geleend.

20180421 163401

Spelmoment uit begin tweede helft.

De uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde NOAD 32 uit Wijk en Aalburg werd een bijzondere pot. Allereerst begon de wedstrijd een half uur later vanwege problemen met ons tenue. De omstandigheden waren tropisch in het uiterwaard. Het veld lag er niet best bij. 14 spelers op de lijst waarvan Lau van de A en Jordy en Danny van het derde. Teun was erbij maar in de warming up gaf hij al aan dat het niet ging. We begonnen goed tegen NOAD. Het middenveld had redelijk grip. Noad hanteerde veelvuldig de lange bal maar Tim en Carl loste dat steeds goed op. Na 8 minuten de volgende tegenvaller. Aanvoerder Freek verlaat het veld met naar het zich laat aanzien een stevige knie blessure. Jeremy vervangt hem. Noad krijgt nauwelijks kansen en wij creeeren ook weinig. Toch gaan we met een voorsprong de rust in. In de 45 ste minuut weet Chiel een verdekt afstandschot exact in de hoek te plaatsen. De NOAD keeper is te laat en 0-1.

boeimeer

Lau en Lars stonden hun mannetje in Breda tegen Boeimeer 2!

Het tweede heeft aan een spannende wedstrijd uit bij Boeimeer een punt overgehouden. Verdiend? Gestolen? Te weinig? De meningen waren daarover na afloop verdeeld. Vooraf was er een boel te regelen. Maar liefst 10 afmeldingen stonden er op de lijst van de elftalbegeleider. Ook andere seniorenteams zaten krap. Uiteindelijk vertrokken we met 12 spelers richting Breda. Daarbij twee jeugdspelers: Lars en Lau.