Olympia 2

Olympia60 2 2016 2017 web

image 2017 12 10 1

Sterke bank met Bram, Jorik B., Sammy en Mike. Geheel rechts met muts Rini .

Olympia 2 heeft gelijk gespeeld uit bij VV Oosterhout. Eindstand 2-2. Hebben we dan een punt gewonnen of hebben we er twee verloren. Het voelt een beetje als het laatste. Voetballend waren we beter, al was het allemaal niet oogstrelend op het koude en lastig te bespelen veld in Oosterhout. In de basis stond Rick v/d L. een jeugdkeeper die Wouter verving.  Een 4 mans verdediging met een 4 mans middenveld en twee voorwaartsen die het de verdediging van Oosterhout lastig maakte. Na een rommelig begin komen we meer en meer in ons spel. Al snel breekt Chiel op rechts door en geeft een perfecte voor zet op de juist op tijd gestartte Kevin v. V. die de bal goed raakt en de keeper kansloos laat. 0-1. De eerste helft blijven we dominant. Ooosterhout creeert niets en wij helpen twee 100 % kansen om zeep. Eerst Chiel die 1 op 1 op de keeper niet scoort en even later Kevin v/d W. die ook verzuimt te scoren.

20171202 181738

Dennis: "was het een pingel Basje Ratoetou?" Basje "Wat denk jij, natuurlijk niet!"

De thuiswedstrijd tegen de koploper SCO  werd met duidelijke cijfers verloren. SCO was een maatje te groot voor de mannen van het tweede. De wedstrijd was na 3 minuten in feite al gespeeld. Na twee keer zwak optreden in onze defensie stond er 0-2 op het scorebord. Daar gaat je strijdplan. Dit gaat een zware middag worden. Toch herpakken we ons en bij vlagen gaat de bal goed rond. SCO is een sterke ploeg met veel loopvermogen en een aantal bovengemiddelde voetballers. Na het dramatische begin weten we SCO aardig tegen te houden en delen hier en daar een speldeprikje uit. Toch komen de mannen uit Oosterhout halverwege de eerste helft op 0-3 door een penalty veroorzaakt door Basje. Rust geen wissels. Er is nog hoop op een goede tweede helft. De huid duur verkopen.

willem

Kevin en Teun wisten het net te vinden.

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen Willem II op het programma. De laatste jaren hebben we het lastig daar. Vooraf moesten er nog wat personele problemen opgelost worden. Mike en Steven sloten bij het eerste aan. Tim was gebleseerd en het grootste probleem het ontbreken van een keeper werd door de komst van Robin van het vierde opgelost. Verliezen was geen optie. Aan- of afhaken. Met een 4-4-2 opstelling werd begonnen. Robin onder de lat, Justin als laatste man en leider van de defensie. Hij stuurde Teun en Bas als backs. Carl solide daarvoor. Freek schakelde de spelverdeler van Willem II vakkundig uit. Kevin V verdeelde het spel goed. Thieu en Bram als half spelers die goed en regelmatig over de flank opkwamen. Chiel als aanspeelpunt in de spits en Kevin K daarom heen, met snelheid en doelgerichtheid.

images79NV701E

Het tweede zakt verder weg op de ranglijst. Van de euforie van de competitiestart is weinig meer over. Opnieuw geen punten vandaag tegen NOAD 32. Met 0-3 werden we door NOAD verslagen. Een onnodige nederlaag omdat we vooral tegen ons zelf liepen te voetballen. Teveel spelers haalde hun niveau niet. Te veel vooral verdedigende fouten, te veel balverlies, te weinig durf en te weinig inzet en geloof. Tel daarbij op onnodig veel commentaar op elkaar en je weet dat je een moeilijke middag krijgt. Dat werd het ook met name in de eerste helft waarbij NOAD slim profiteerde van onze fouten. Met rust was het dan ook 0-2. Wij konden daar alleen een kans in de eerste 10 minuten en een fraaie vrije trap, die goed door de keeper van NOAD uit het kruis werd getikt, tegenover zetten.

voab

Rust tijdens Voab - Olympia 2

Het tweede heeft de uitwedstrijd tegen VOAB 2 niet kunnen winnen. Niet dat we voetballend de mindere waren, zeker niet maar in de eerste minuut van de tweede helft werd de wedstrijd uit handen gegeven of genomen. Daar over verschillen de meningen. Kom daar nog op terug. Vooraf VOAB uit altijd vervelend voor een zaterdag club die naar een zondagsclub moet. Het hangt er maar bij. Aanvang 16.45 op een doods sportpark waar de zondagsclub het niet voor elkaar kreeg een kleedkamer vrij te maken waar we een fatsoenlijke voorbespreking konden houden. Als troost kregen we een kast toegewezen. Enfin dat zijn bijzaken.

Stand Olympia 2

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode