Olympia 2

Olympia60 2 2016 2017 web

20180421 163401

Spelmoment uit begin tweede helft.

De uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde NOAD 32 uit Wijk en Aalburg werd een bijzondere pot. Allereerst begon de wedstrijd een half uur later vanwege problemen met ons tenue. De omstandigheden waren tropisch in het uiterwaard. Het veld lag er niet best bij. 14 spelers op de lijst waarvan Lau van de A en Jordy en Danny van het derde. Teun was erbij maar in de warming up gaf hij al aan dat het niet ging. We begonnen goed tegen NOAD. Het middenveld had redelijk grip. Noad hanteerde veelvuldig de lange bal maar Tim en Carl loste dat steeds goed op. Na 8 minuten de volgende tegenvaller. Aanvoerder Freek verlaat het veld met naar het zich laat aanzien een stevige knie blessure. Jeremy vervangt hem. Noad krijgt nauwelijks kansen en wij creeeren ook weinig. Toch gaan we met een voorsprong de rust in. In de 45 ste minuut weet Chiel een verdekt afstandschot exact in de hoek te plaatsen. De NOAD keeper is te laat en 0-1.

boeimeer

Lau en Lars stonden hun mannetje in Breda tegen Boeimeer 2!

Het tweede heeft aan een spannende wedstrijd uit bij Boeimeer een punt overgehouden. Verdiend? Gestolen? Te weinig? De meningen waren daarover na afloop verdeeld. Vooraf was er een boel te regelen. Maar liefst 10 afmeldingen stonden er op de lijst van de elftalbegeleider. Ook andere seniorenteams zaten krap. Uiteindelijk vertrokken we met 12 spelers richting Breda. Daarbij twee jeugdspelers: Lars en Lau.

gdc1

Dik verdiende 3 punten voor de mannen van Olympia 2!!

Het tweede heeft tegen GDC 3 een dikverdiende overwinning gehaald.De hele wedstrijd heeft het tweede zijn wil opgelegd aan de gasten uit Eethen. Vanuit een solide verdediging met Marc onder de lat werd goed opgebouwd.Carl, Justin centraal en op back Tim en Thieu. Een driemans middenveld onder leiding van aanvoeder Freek , Ron en Jorik B. en een driemans aanvalslijn met Chiel in de punt en Mike en Sammy daar beweeglijk omheen. Na twee minuten kreeg Ron (geleend van het vijfde) een dot van een kans. Hij schrok zo van zijn vrijheid dat hij helaas miste. In de 7de minuut is het dan toch raak. Chiel maakt een goedlopende aanval met het hoofd keurig af. 1-0. Als de bal makkelijk rond gaat sluipt er wat onnauwkeurigheid in ons spel. GDC krijgt daardoor in de 20ste minuut een dot van een kans. Echter Marc laat zien dat hij een uitstekende keeper is en keer het schot dat van dichtbij wordt ingeschoten. We zijn gewaarschuwd. Mike gaat er in de 23ste minuut over rechts weer een keer overheen en maakt het schitterend af. 2-0.

20180324 160026

De derde helft werd op het zonnige terras gespeeld ! Gezellig weer met tweede van rechts Kevin BOVEN Water.

Het tweede heeft een nare smaak overgehouden aan het duel met Willem II. Uit overrompelde we de Tilburgers met 0-6. Op de ranglijst staan we 4 punten voor op Willem II. Ons spel was dominant. De spelers van Willem II begonnen zeer voorzichtig. In het betaald voetbal spreken ze dan van de bus op de 16 parkeren. De Tilburgers zakten ver in met 8 spelers en loeren op de counter. Het tweede bleef rustig zoeken naar de opening of het foutje aan Tilburgse kant. Veel balbezit weinig kansen. Bij een van de zeldzame uitvallen van Willem II kregen ze een vrije trap op de hoek van de 16. Een voorzet wordt verlengd met het hoofd en ingegleden door een Tilburge speler. 0-1 in de 20 ste minuut. Vanaf dat moment gaat het spel nog nadrukkelijker bepaald worden door de Olympianen. Tot echte kansen leidt dat niet. Wel twee keer de lat geraakt en een mogelijkheid voor Thieu. Willem II had nog maar 1 doel: vertragen en tijd trekken. Irritant maar het zorgde ervoor dat het tempo steeds gebroken werd. Blessures (?) waren veelvuldig aan de orde.

wsc10

Trainer Rini en aanvoeder Freek goed voor een assist en een doelpunt

Het Tweede is goed uit de lange winterslaap gekomen. Bijna 3 maanden geen echte wedstrijd gespeeld op een oefenduel met het vijfde na. Eindelijk weer een wedstrijd om de punten tegen een mooie en sterke tegenstander WSC 2 uit Waalwijk. Een sterke ploeg waar we in de competitie altijd lekker tegen voetballen maar even zo vaak aan het kortste eind trekken. Zo leek het ook vandaag te gaan. We begonnen uitermate zwak. Na 3 minuten liepen we al achter de feiten aan. Rick van de A2 keepte de eerste helft bij afwezigheid van de geblesseerde Wouter. Rick deed het prima op een foutje na, een zwakke uittrap waar de centrale middenvelder van WSC wel raad mee wist. 0-1. Na deze domper kregen we langzaamaan wat meer grip achterin. Justin en Carl centraal en op de backposities Teun en Jorik B. Het middenveld met Freek en Robin centraal en Ron en Thieu aan de flanken hadden het lastig tegen het sterke en goed voetballende Waalwijkse middenveld.

Stand Olympia 2

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode