Olympia 2

Olympia60 2 2016 2017 web

image 2017 10 15

Goede sfeer na weer drie punten voor het Tweede

Het Tweede maakt een zeer goede competitie start. Vandaag uit naar het altijd lastige Sparta "30 in Andel. Een goed voetballende ploeg waar we het de laatste jaren steeds lastig mee hebben. Dat was vandaag niet anders. Echter als je na afloop 3 punten kunt meenemen voel je dat niet meer. Met 16 fitte spelers vertrokken we naar Andel. De wedstrijd kende duidelijk twee gezichten. Een eerste helft waar we kort over kunnen zijn. Slecht, slap en ongeinspireerd voetval van onze kant. Balletje breed, balletje terug , geen enkel idee. Gecombineerd met soms te slappe duels leverde een beeld op waar Sparta 30 bovenop lag. Al in de twaalfde minuut leverde het matige spel van ons een verdedigende fout op waardoor de Sparta spits na een lange bal vrij op wouter af kon gaan hem omspeelde en de bal over de doellijn liep. Wouter zijn moment zou nog komen! 

tweede20171007

Op zaterdag 7 oktober stond voor Olympia’60 2 de thuiswedstrijd tegen FC Tilburg 2 op het programma. Na het goede, dominerende, spel van afgelopen week voelde de 1-1 tegen GDC toch als een nederlaag. Trainer Rini Netten heeft de afgelopen trainingen de puntjes op de ‘i’ gezet. Met een vrijwel volledig fitte selectie is Olympia klaar om te vlammen.

gdc 1

Jeremy tart de zwaartekracht!

Het tweede heeft in de tweede competitiewedstrijd GDC 3 compleet op een hoop gespeeld. Ze zijn er niet aan te pas gekomen. De eerste helft was Olympia superieur. GDC wist niet waar ze het zoeken moesten. Na de toss over op welk veld gespeeld moest worden ( De aanvoerder van GDC wist zeker dat we op plastic moesten spelen terwijl de scheids aangaf op veld D een prima grasmat werd er een muntje opgeworpen) wonnen wij die toss en ging de wedstrijd op een mooi grasveld  D van start. Opvallend dat GDC liever op plastic speelt (??) Over de eerste helft kunnen we duidelijk zijn. Olympia was op alle fronten de bovenliggende partij. Op elke positie waren we de baas. We creeerde zeker 7 kansen waarvan we en 2 scoren. De tweede werd door de scheids om onduidelijke redenen afgekeurd. We raken de lat, de paal, scoren uit een corner, krijgen nog drie opgelegde kansen maar met rust is het maar 0-1. 

image 2017 09 24

Chiel en Elroy de doelpuntenmakers.

De eerste competitiewedstrijd tegen promovendus Boeimeer 2 is door het Tweede gewonnen met 3-1. Verdiend maar niet eenvoudig tot stand gekomen. Vooraf had de staf van het tweede nog ene luxe probleem op te lossen.  19 spelers waren present! De gasten uit Breda hadden zeker in de eerste helft een aantal zeer goede mogelijkheden om op voorsprong te komen.

image 2017 09 16

Sterke bank! Steven, Jorick B. Teun, Max en Kevin V.

Het tweede heeft in de beker geen potten kunnen breken. Vandaag uit naar Altena 2 werd wederom verloren. 6-1. Ook nu weer geflateerd maar de cijfers liegen niet. Met 16 spelers gingen we naar Nieuwendijk om tegen een ploeg uit de eerste klasse te spelen. Met een verdedigende opstelling startte we. Carl en Kevin W. (de vonken spatte van het plastic als hij erin vloog) centraal, Bram en Jorik L op de backposities. De laatste had het even lastig maar herstelde zich goed. Middenop Jeroen en Oscar en freek ernaast. Freek moest er na 10 minuten af vanwege een hardnekkige liesblessure. Twee ervoor Sammy en Elroy en diep Chiel in de spits. Een zuivere goal van ons (Sammy) wordt afgekeurd na 30 minuten. De scheids volgt een onterecht vlagsignaal van de Altena grensrechter. Nog geen minuut later een rollertje van Altena, nadat Wouter zich brandde aan het plastic en 1-0 achter.  Zuur! In de 40ste minuut fluit de scheids voor een vermeende handsbal van Wouter net buiten de 16. De Altena spelers schreeuwen om een handsbal en de scheids geeft Wouter geel (?) en de bal op de 16 meter. Onterecht door een Olympia bril, maar Altena jaagt de bal in de kruising. 2-0. Rust. Jorick B en Steven erin voor Jorik L en Bram.

Stand Olympia 2

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode