tweede20171007

Op zaterdag 7 oktober stond voor Olympia’60 2 de thuiswedstrijd tegen FC Tilburg 2 op het programma. Na het goede, dominerende, spel van afgelopen week voelde de 1-1 tegen GDC toch als een nederlaag. Trainer Rini Netten heeft de afgelopen trainingen de puntjes op de ‘i’ gezet. Met een vrijwel volledig fitte selectie is Olympia klaar om te vlammen.

Olympia start gelijk sterk aan de wedstrijd. Het eerste kwartier wordt FC Tilburg aan alle kanten overlopen. De rechterkant loopt als een trein met Tim en Elroy. Al snel leidt dit tot een doelpunt, Elroy schiet fraai binnen. Olympia houdt de druk er vol op en dit leidt binnen enkele minuten tot de 2-0. Chiel haalt verwoestend hard uit, de keeper laat de bal los. Steven is alert en tikt de bal eenvoudig binnen. Na het stormachtige eerste kwartier zakt het tweede iets in, FC Tilburg krijgt zowaar een kans op de aansluitingstreffer maar keeper Marc is alert en behoed Olympia voor een tegentreffer. Met de sterk spelende Bas en Kevin v/d W als centraal duo achterin verloopt de eerst helft verder zonder problemen.
In de rust zet trainer Rini Netten Olympia op scherp, de genade klap moet nog vallen. Leider Dennis brengt een wissel in: Oscar wordt vervangen voor Bram. Net als de eerste helft begint het tweede stormachtig aan het tweede deel van de wedstrijd. FC Tilburg weet niet meer waar ze het moet zoeken en binnen 5 minuten tijd scoort Olympia 3x(!) achter elkaar. Kevin v Venrooy scoort de 3-0 waarna Tim op uiterst sublieme wijze (stiftje) de 4-0 scoort. Tot slot pakt ook spits Chiel zijn verdiende doelpunt mee. Olympia blijft druk zetten en er komen een aantal verse krachten in. Met prachtige combinaties komt Olympia nog tot veel gevaar. Aanvoerder Freek strooit met steekpasjes en Sammy speelt zijn directe tegenstander het bos in. Scoren doet Olympia echter niet meer en de wedstrijd eindigt in een verdiende 5-0 overwinning.
Opnieuw geeft het spelbeeld Olympia vertrouwen. Komende week gaan we weer hard trainen en het spel verder verbeteren. Volgende week gaat Olympia’60 2 op bezoek bij Sparta’30, op weg naar weer drie punten..?