C Infra3

15 December om 15.00 onze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Een uitwedstrijd tegen Dongen. Wat een wedstrijd was dit. Een wedstrijd die goed laat zien hoe de gehele najaarscompetitie is verlopen voor JO19-1. Een team met 1ste en 2de jaars, met oude bekende en nog 3 nieuwe spelers die over gekomen zijn van VV Dongen. Een team dat vanaf begin september moest wennen aan elkaar. Vanaf het begin was duidelijk dat we met deze jongens een leuk team hebben. Jongens die kunnen voetballen, maar ook plezier hebben samen. Aan de trainer Robin de taak om er een team van te maken.

De 1ste wedstrijden laat zien dat ze echt wel kunnen voetballen, maar dat de puzzelstukjes nog niet samen vallen. Wedstrijden met goede momenten, maar waarin het team nog zoekende is naar de juiste balans. De 1ste 3 wedstrijden gaan we dan ook onderuit, met het dieptepunt de wedstrijd op 13 oktober die we thuis verliezen met 2-8. Nog meer puzzelen, wie in de spits, wie zetten we back enz. De opkomst bij de trainingen is super dus de leiding heeft er nog steeds veel vertrouwen in. Maar ja de 1ste puntjes zijn inmiddels meer dan welkom. Op 27 oktober staat de thuis wedstrijd tegen Gilze op het programma. Gilze het enige andere team met 0 punten. We beginnen zeer slecht aan de wedstrijd. Tot onze verbazing staan we in de rust al met 0-3 achter. Paul, onze coach deze wedstrijd weet de gevoelige snaar te raken in de kleedkamer. De 2de helft zien we dan ook een ander team op het veld. Een team dat niet alleen laat zien te kunnen voetballen, maar ook een team dat vecht voor elke meter en voor elkaar. Wat een ontlading als het laatste fluitsignaal klinkt, de 1ste punten zijn binnen. We hebben gewonnen met 4-3. Dat smaakt zeker naar meer. Inmiddels heeft de trainer de spelers wel op de juiste positie staan en zien we dat iedereen zijn plekje aan het vinden is in het team. Toch gaan de 2 wedstrijden daarna weer verloren. Waarvan er 1 zeker onnodig is en 1 waarin we goed spelen, maar waarin we zien dat Marvilde niet voor niets op de koppositie staat.

17 November spelen we thuis tegen RFC. We beginnen fantastisch en staan na de 1ste helft dan ook terecht voor met 3-1. Maar we moeten zeggen dat de tegenstander wel heel goed uit de kleedkamer komt en moeten we zelfs nog vrezen voor de overwinning. Helaas maakt in onze ogen de scheidsrechter ook nog 2 cruciale fouten door 2x buitenspel van de tegenstander niet af te fluiten en we daardoor ook nog 2 buitenspel doelpunten tegen krijgen. Gelukkig blijven de jongens vechten en gaan we winnend van het veld, pfff 5-4 wat een spanning en wat een zwaar bevochten overwinning. Nu doorpakken, goed trainen en vertrouwen hebben in elkaar. 24 November uit tegen VCB in Biezenmortel. De 1ste 10 minuten hebben we het zwaar, maar daarna gaan we voetballen. We doen het goed en komen dan ook terecht op voorsprong. Dat zint de tegenstander en de scheidsrechter niet. Het wordt een schandelijke vertoning van VCB. Met een tegenstander die constant loopt te schoppen en een scheidsrechter die dat alles normaal vind. Maar ondanks al die pogingen van de tegenstander om ons onderuit te halen blijven we goed voetballen. Fluitsignaal klinkt en we hebben de 3 punten in de pocket. We gaan met een 1-2 winst van het veld. Een overwinning heeft nog nooit zo goed gesmaakt. Een geweldige teamprestatie waar we allemaal super trots op zijn.

Door het slechte weer moeten we een week langer wachten voor we de laatste wedstrijd van dit najaarsseizoen kunnen spelen. Uit tegen Dongen, altijd beladen en nu met 3 oud spelers van VV Dongen is ons team helemaal. De 1ste helft begint Dongen beter en komen dan ook terecht op 1-0. We pikken het beetje bij beetje op en komen uiteindelijk op 1-1. Zo gaan we rusten. Onze interim coach René geeft goede aanwijzingen en de 2 de helft starten we heel goed. We houden de ruimtes klein en Dongen komt niet meer aan voetballen toe. Dan krijgt Jesse terecht geel en moeten we het even met 10 man doen. Dongen gaat vol op de aanval en laat daardoor veel ruimte vallen. We scoren dan ook met 10 man en staan met 1-2 voor. Wat een wedstrijd!!
Maar we zijn er nog niet. Dongen gaat uiteraard voor de gelijk maker en maken in onze ogen een swalbe. Penalty tegen…spelers boos en nog een rode kaart voor ons. Penalty gaat erin 2-2. Jesse komt er weer in , maar we moeten de wedstrijd wel uitspelen met 10 man. Dongen neemt veel risico, zijn niet nauwkeurig genoeg of vinden Freek op hun pad en wij willen winnen. Nemen geen onnodig risico, maar zijn snel in de counter en scoren zo nog 2x. We winnen de wedstrijd bij Dongen met 10 man met 2-4. Wat een einde van een seizoen, een seizoen met een moeizaam begin maar met een knallend einde.


We zijn als leiding enorm trots op dit team. Een team met voetbalkwaliteit, maar vooral een team met leuke, verschillende jongens die elkaar in hun waarde laten.
Freek, Sven, Pepijn, Luc, Art, Casey, Tim, Ruth, Stan, Roy, Luuk, Luc, Jesse en Tom bedankt voor dit mooie seizoen.