Will ton
Een nieuw gezicht op en langs het voetbalveld bij Olympia’60. Sinds dit seizoen is Will-ton Sebens (30) trainer van het tweede elftal. We maken graag eens kennis.

Favela’s
Will-ton straalt aan alle kanten passie en plezier uit. Als hij zijn verhaal vertelt, wordt duidelijk waarom. Will-ton is geboren Braziliaan en op jonge leeftijd geadopteerd. Toen hij vijftien jaar was, ging Will-ton voor het eerst terug naar zijn geboortegrond. Daar deed hij straatwerk in de favela’s. Bezig zijn met arme, kansloze kinderen. Met voetbal en muziek (Will-ton kan diverse instrumenten bespelen) het leven van de kinderen leuker en beter maken. Daar deed Will-ton zijn eerste ervaring op met (voetbal) training. Jaarlijks gaat Will-ton nog naar Brazilië om dit dankbare werk te doen. Ook is deze drukke baas nauw betrokken bij het jongerenwerk van R-Newt.


Lekker eten ook een passie
Qua voetbal maakte Will-ton een tocht langs een aantal verenigingen in de dorpen of steden waar hij heeft gewoond. GSBW (Goirle), Nordea (Tilburg) en Wilhelmina’26 (Wijk en Aalburg) zijn hierbij de belangrijkste tussenstations. Als een wendbare “nummer 10” speelde Will-ton veelal aanvallend in de selecties van deze clubs. Als gevolg van een drukke baan (wereldwijde kwaliteitscontrole van voedingsmiddelen) werd de tijd om lekker met voetbal en muziek bezig te zijn steeds spaarzamer. Tel daarbij een jong gezinnetje met vrouw en drie lieve kindertjes. “Mijn vrouw kan heerlijk koken. Naast muziek en voetbal is lekker eten mijn derde passie. Wat dat betreft ben ik een échte Braziliaan.”


Samen verbeteren
Ook bij het team van zijn zoontje ging Will-ton als voetbaltrainer aan de slag. Dat beviel hem prima. Na de verhuizing naar het rustige Dongen en een andere baan bij, jawel, uitzendbureau Olympia, begon het weer te kriebelen. Een vacature vanuit Olympia was de trigger om weer concreet aan de slag te gaan. Na goede gesprekken met de Technische Commissie was het duidelijk. Will-ton wordt de nieuwe trainer van Olympia’60 2. Nog zonder trainerspapieren. Dat wordt misschien volgende jaar opgepakt. Maar een diploma vindt hij op dit moment minder belangrijk. “Het gaat mij geen andere trainer maken. Ik werk op gevoel en probeer mijn passie en beleving over te brengen op de spelers. Samen met het team vooruit en verbeteren. Daar geniet ik van.”


Olympia en Olympia
De eerste maanden waren rumoerig en rommelig. Matige opkomst, veel geblesseerden. Velden niet beschikbaar, geen kleedkamers. “Gelukkig is het nu wat rustiger en kunnen we verder werken aan het verbeteren. Weet je, het is bijna mijn verslaving om altijd bezig te zijn met verbeteren. Of het nu de straatkinderen in Brazilië zijn, mijn eigen kinderen of spelers van een voetbalteam.”


De passie straalt er wederom vanaf na een hele dag Olympia. Overdag vanuit uitzendbureau Olympia laboranten en productiepersoneel aan het werk zetten. ’s Avonds het jeugdige Olympia 2 training geven. Olympia’60 is superblij met dit veelzijdige talent. Veel plezier bij Olympia’60, Will-ton !