Vierde

Bijna elke zaterdag lappen spelers van ’t Vierde een tientje om een biertje te drinken na de wedstrijd. Om de vereniging te ondersteunen hebben we nu geld ingezameld.

De vraag kwam van Tom; …of we Olympia niet wat extra moesten ondersteunen nu er voorlopig geen kantine-inkomsten meer zijn. “Ja tuurlijk, we kunnen het wasgeld zelf betalen met de groep,” opperde ik nog. Goed plan, iedereen enthousiast, rekening geopend en de donaties stroomden binnen. Fred, de enige betrouwbare gast bij het Vierde (dus ook meteen onze penningmeester), zag vol trots dat de donaties aardig opliepen. “Wat gaan we daar mee doen?” riep hij. Een sponsorbord langs het veld misschien? Dan wel op veld 2 - want dat is ons veld. Nou ja... dat was nou ook weer wat overdreven. Laten we Olympia ‘gewoon' een cheque geven in ruil voor een vermelding op het 'Vrienden van Olympia' bord in de gang van de kleedkamers. Maar dat bordje moet dan wel over die te vette grijns van Robin, toen keeper van Olympia 1 en nu onze keeper. En ja hoor, dat plekje was nog vrij. Logisch eigenlijk, wie wil z’n naam daar nou overheen.

BordVierde

En nu is het dan zover. We hebben de cheque officieel, op 1,5 meter afstand, aan de penningmeester van Olympia overhandigd en het naambordje zit over die keeper. Wat ons nog blijer maakt is dat we andere elftallen inspireerden om ook iets voor hun vereniging te doen. Ondertussen zijn de velden door de week weer gevuld met spelers die willen trainen. Hopelijk kunnen we begin september ook weer van start met de competitie en kunnen we weer wat drinken in de kantine… Al is het maar op het terras. En als we dan nog op 1,5 meter moeten gaan zitten maken we gewoon van het trainingsveld op zaterdag een terras… toch?

Hans, Olympia 4