ruud

In de zoektocht naar een nieuwe voorzitter, laten we graag de ervaring spreken. Ruud van der Kaa geeft een persoonlijk inkijkje in het voorzitterschap.

Als ik denk aan de tijd dat ik voorzitter was van Olympia komt bij mij meteen een gevoel van trots naar boven. Trots op het feit dat ik voorzitter mocht zijn van de mooiste vereniging van Dongen. Trots op alle Olympianen en trots op wat we met z’n allen bereikt hebben.

Bij Olympia staat saamhorigheid hoog in het vaandel. Als voorzitter ben je er niet alleen voor het bestuur of voor Olympia 1. Nee, je bent voorzitter van de hele vereniging, voor álle Olympianen: van de jongste pupillen tot aan de veteranen en van alle vrijwilligers. Het mooie aan Olympia is dat iedereen elkaar kent en treft op zaterdag als er gevoetbald wordt. De kantine is de huiskamer van de vereniging waar gezelligheid de boventoon voert. Toen Olympia 1 in 2016 kampioen werd, waren we dat met z’n allen. Toen ik samen met de pupillen van JO-7 op tafel in de kantine stond te dansen omdat zij kampioen waren geworden, waren we dat ook met z’n allen. Alle Olympianen die er elke zaterdag voor zorgen dat iedereen weer gevoetbald heeft, doen dat vanuit hun rood-witte hart. Iets waar je als voorzitter alleen maar trots op kunt zijn. Natuurlijk gaat tijdens het seizoen niet alles even soepel en soms is dat ook frustrerend. Op zulke momenten ging ik altijd op zaterdagmorgen om 9:00 uur bij de pupillen kijken. Het plezier op de gezichten van die jongens en meisjes ... dat maakt alles weer goed. Want daar doen we het voor.

Als jongen van de club was het voorzitterschap voor mij een hele mooie tijd waar ik nog veel over kan vertellen. Heb jij interesse en wil je nog meer verhalen? Of wil je meer weten over bijvoorbeeld de nieuwe kleedkamers, veteranenvoetbal, weekendkamp of het kratje, bel me gerust.

Groeten,
Ruud