scheids

Op zaterdag 3 november zijn we bij Olympia’60 begonnen met het opleiden van nieuwe pupillenscheidsrechters. Er waren maar liefst 6 aanmeldingen, vijf Olympianen en een dame vanuit onze buur-vereniging DVVC.

Jelle en Joep hebben hun eerste stapjes als scheidsrechter onder leiding van Rob Huijben gezet op 3 november door het fluiten van een wedstrijdje van de JO11. Daarna volgde een weekje later het volgende duo Vera en Joris terwijl Joep en Jelle al meteen hun eerste wedstrijdje bij de JO10 en JO11 floten. Zij werden bijgestaan door een van de andere begeleiders. Weer een weekje later starten Anthony en Sem met hun eerste wedstrijdje.

Er werd door Vera, Anthony en Joep niet alleen in de praktijk geoefend maar er werden ook theorielessen gevolgd bij een KNVB-cursus in Tilburg bij SV Reeshof. Hier werden de spelregels, positie in het veld, hoe je iets in gebaar aangeeft en hoe om te gaan met ouders en leiders en nog veel meer uitgelegd. Ook werd er de tweede cursusavond een deel van een wedstrijd gefloten onder leiding van twee mensen van de KNVB.
Veran, Anthony en Joep hebben de cursus pupillenscheidsrechter positief afgerond en hebben een officiële diploma ontvangen.
Goed gedaan heren en dame.
Hopelijk blijven wij lang van jullie genieten op het veld.

Noot redactie: Gefeliciteerd jongens en meisje met jullie diploma. 
Heb jij ook interesse in een scheidsrechterscursus? Laat het weten bij de scheidsrechterscommissie van Olympia'60 !