V.V. Olympia'60 uit Dongen is zoals je misschien wel kunt raden opgericht in 1960. Om precies te zijn op 6 mei 1960. Een paar fanatieke wielersupporters (?) vonden het leuk om zelf een voetbalvereniging op te richten. Omdat er in dat jaar Olympische Spelen werden gehouden hebben ze de naam Olympia verzonnen. Eén van de oprichters was een grote Feyenoord-supporter. Daarom zijn ze in die kleuren gaan spelen. Olympia speelt haar wedstrijden op zaterdag maar dit heeft in tegenstelling tot de meeste andere zaterdagclubs geen religieuze achtergrond. Het feit dat er toen op zondag geen veld beschikbaar was, is men noodgedwongen uitgeweken naar zaterdag. Anno nu is het een uniek punt t.o.v. overige voetbalverenigingen in Dongen.

In het begin waren er alleen twee senioren-elftallen en nog geen jeugdteams. Op een gegeven moment vonden een paar jonge jongens het ook leuk bij om bij Olympia te spelen. Toen is er een jeugdafdeling opgericht. In het begin met maar één elftal maar langzaam werden dat er steeds meer. En sinds het seizoen 2001-2002 is er voor de jongste lichting een zelfs een Kabouter-team.

Het heeft jaren geduurd voordat Olympia haar eigen complex had. In het begin speelde Olympia haar wedstrijden op het sportpark de Biezen. Het clubhuis was toen een café (Café Achterberg). Daarna is men verhuisd naar Dongekant (bij DVVC). Olympia had hier wel haar eigen (houten) kantine. En nu heeft Olympia dus de beschikking over het prachtige sportpark Crispijn. Met een eigen clubhuis, kleedkamers en velden.

In 2010 werd het 50-jarige jubileum groots gevierd. Het gehele sezoen waren er diverse activiteiten zoals een Olympia-toernooi, een kroegentocht, auto wassen en een Olympia Kwis. De climax was een feestweekend waar Olympianen en overige bezoekers zich prima konden vermaken. Als toetje was er een voetbalcafé voor de jubileumsponsors en genodigde met als gast niemand minder dan Guus Hiddink.

In het seizoen 2015-2016 werd ons eerste elftal glansrijk kampioen in de 4e klasse. Dit leverde promotie op naar de de 3e klasse en natuurlijk een geweldig feest voor héél Olympia. Helaas werd er in het tweede seizoen daarn weer gedegradeerd naar de 4e klasse. Met een vernieuwd en verjongd team werd 2018-209 een leuk seizoen voor Olympia'60 1 wat ion de middenmoot werd afgesloten.

In 2020 staat er weer een groot evenement op touw. Olympia'60 zal namelijk haar 60 jarige jubileum vieren met een een mooi feest. 

Maar Olympia heeft niet per sé een jubileum of een kampioenschap nodig om leuke te dingen te doen. Jaarlijks zijn er naast het voetbal steeds weer diverse activiteiten onder het mom van ALLEMAAL OLYMPIA. Want bij Olympia zijn we er allemaal graag bij. Bij en naast het voetbal. Kom het zelf meebeleven !

 

Lid worden? Klik hier voor meer info