Na de Algemene Ledenvergadering van 11 oktober jl. is de Jeugdcommissie in nieuwe samenstelling weer volop aan de slag gegaan om alles voor onze 260 jeugdleden zo goed mogelijk te faciliteren.

Wat doet de jeugdcommissie eigenlijk allemaal ? En wie zijn er lid van die commissie?

Als belangrijkste taak heeft de jeugdcommissie ervoor te zorgen dat alle jeugdleden op een goede manier kunnen trainen en voetballen.
De leeftijd-coördinatoren zorgen ervoor dat de trainers en leiders op de hoogte zijn van alle zaken die te maken hebben met de teams; zij zijn het eerste aanspreekpunt voor spelers, ouders en begeleiding.

In de Jeugdcommissie hebben we 4 coördinatoren : Andre van Gool voor de JO19, Catrijn Baijens voor de JO14 t/m JO17, Sandra Bogers voor de JO10 t/m JO13 en Ton van Gool voor de JO7 t/m JO9.
André is daarnaast ook bijna dagelijks op ons Crispijn-complex te vinden om te zorgen dat alle materialen, kleding en velden netjes worden bijgehouden.

De leeftijd-coördinatoren hebben daarnaast regelmatig contact met Technische coördinator Paul Versteijnen als het gaat over voetbalinhoudelijke zaken. Dit kan gaan over zaken als hulp bij trainingen, voetbalinhoudelijke richtlijnen van de KNVB, team-samenstelling en inval-spelers.
Paul gaat op korte termijn ondersteuning krijgen van enkele andere Olympianen met een rijke voetbalhistorie, zodat er nog beter kan worden gekeken naar alles waar onze club natuurlijk voornamelijk om draait, het voetbal.

Daarnaast zorgt de Jeugdcommissie voor het uitvoeren van de taken rondom de vele wedstrijden van onze jeugdteams. Met hulp van ouders (de wekelijkse Shift) worden op zaterdagochtend de vlaggen, doelen en kannen ranja klaargezet en wordt gezorgd dat alle Olympianen en gast-teams prettig kunnen voetballen. Mark van Riel is vanuit de Jeugdcommissie de coördinator hiervan.

Naast de wekelijkse trainingen en wedstrijden organiseert de Jeugdcommissie ook een aantal Activiteiten voor de jeugd. Denk hierbij aan het Indoor Soccer Toernooi, het DDOO-zaalvoetbaltoernooi, de Sinterklaasviering, het FIFA-game-toernooi, een Carnavalsmiddag voor alle jeugd (en senioren) of Allemaal Olympia. We organiseren deze activiteiten allemaal samen met vele andere vrijwilligers; Wendy Krijnen is de contactpersoon als het gaat om deze evenementen.
Zij is ook degene die zorgt dat de maandelijkse Nieuwsbrief van de Jeugdafdeling netjes bij iedereen in zijn of haar mailbox komt.

Er moet natuurlijk ook een goede samenwerking zijn tussen het bestuur en de jeugdcommissie; daarom zitten sinds de jaarvergadering 2 leden van de JC in het bestuur van Olympia.
Jeroen Timmermans is de secretaris van de jeugd. Hij zorgt voor al het papierwerk, zaken als de ledenlijsten, de contacten met de technische mensen (indeling), de jaarkalender, de communicatie van overlegmomenten met trainers & leiders, de notulen van de JC.
Rolf Rombouts is de voorzitter van de JC; hij zit de vergaderingen voor, is het algemene aanspreekpunt van de JC voor iedereen binnen en buiten de club, zorgt voor een zo goed mogelijke samenwerking en maakt samen met Wendy de nieuwsbrief.

Voor de emailadressen en gezichten van de Jeugdcommissie klik je hier.

Heb je vragen of opmerkingen over iets van onze jeugd, dan horen wij het graag. Samen met alle spelers en vrijwilligers proberen we te zorgen we voor een prettig, sportief en goed georganiseerd voetbalklimaat bij onze club.