Olympia 1

 

Seizoen 2018-2019

WEB LRES PJF 0014 UITSNEDE 

Foto: Paul Jespers Fotografie

 

20181215 155234

In de laatste competitieronde voor de winterstop trad Olympia '60 aan tegen de amateurs van Willem II.
Nadat het eerste amateurteam van Willem II na het vorige seizoen in zijn geheel een stapje terug deed, moest het een nieuw eerste elftal samenstellen.
Dit team bestaat uit een bijzonder mooi gezelschap van overwegend technische begaafde spelers, waarmee je met gerust hart zaalvoetbal zou kunnen spelen.

tZand

Dat voetbal op zaterdag steeds populairder wordt is een gegeven. Het maakt dat Olympia als vereniging de afgelopen jaren behoorlijk is gegroeid en dat het eigen sportpark Crispijn zowat uit zijn voegen barst.
Het betekent ook dat je in de zaterdagcompetities verenigingen treft die van oudsher vooral een zondag traditie kennen. Met die wetenschap trad Olympia aan tegen Sportclub 't Zand, een van de grootste verenigingen in de provincie. Zonder ontvangst, zonder een traditionele bak thee in de rust, op een afgelegen kunstgrasveld met kunstlicht.
Tel daarbij op, een straffe westenwind en voortdurende slagregens. Zie daar de omstandigheden waaronder de wedstrijd in Tilburg gespeeld moest worden.

Alliance2
Voor de tweede maal op rij mocht Olympia het zoet der overwinning proeven. In de uitwedstrijd tegen het 100 jarige RSC Alliance uit Roosendaal werd met 1-2 gewonnen. Met twee doelpunten was Thymo de Bruijn de gevierde man.

Maar liefst negen competitieronden moest Olympia wachten op de eerste zege. Maar tegen het Roosendaalse DVO '60 was het eindelijk zover. Kjeld Huveneers kroonde zich deze keer met twee doelpunten tot matchwinner. De openingsfase was duidelijk voor Olympia, dat weer kon aantreden met Devie de Ronde. Hij bewees eens te meer dat hij een prima aanspeelpunt is en voor meer rust zorgt in het spel van het jonge team. Tim van Wanrooij was ook weer van de partij na een langdurige afwezigheid.

kjeld

Kjeld Huveneers scoorde tweemaal

20181117 154508 

Olympia beleefde een moeilijke middag tegen FC Bergen.
Zonder sterkhouders Devie de Ronde en Pepijn Laurijsen moest het aantreden tegen een onbekende tegenstander. De overeenkomst tussen beide clubs lag in het feit dat er dit seizoen een volledig nieuw team gebouwd moet worden.Beide verenigingen putten daarbij uit de eigen jeugd. Het leek er vandaag op dat FC Bergen iets verder is in die ontwikkeling.

Voor aanvang van de wedstrijd werd stilgestaan bij het plotseling overlijden van voormalig voorzitter Mari Oerlemans. Middels een indrukwekkende minuut stilte en het spelen met rouwbanden werd respect betoond aan deze oer-Olympiaan.

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode