Olympia 1

 

Seizoen 2018-2019

WEB LRES PJF 0014 UITSNEDE 

Foto: Paul Jespers Fotografie

 

Na de laatste wedstrijd voor de winterstop stond Olympia ’60 opnieuw met lege handen. Maar deze keer was het een nederlaag met perspectief. Ondanks het feit dat ZBC ’97 met een 0-3 overwinning terugkeerde naar Zwijndrecht, bood het vertoonde spel van Olympia voldoende aanknopingspunten om de hervatting van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien. Zeker als de geblesseerden Pepijn Laurijsen en Raymon Damen straks terugkeren in de selectie van Frans Ceton.

Olympia ’60 is er niet in geslaagd een einde te maken aan de negatieve reeks. Het liep opnieuw tegen een nederlaag aan. Deze keer verloor het met 2-0 van GSC/ODS. De fusieclub uit Dordrecht trok na 90 minuten aan het langste eind, terwijl het daar lange tijd niet naar uitzag. Twee fouten aan Dongense zijde werden echter genadeloos afgestraft door de uitblinker aan de zijde van GSC/ODS en maakte dat men puntloos huiswaarts keerde.

Na een opnieuw matige vertoning verloor Olympia ’60 van het laag geklasseerde VV Berkdijk. De ploeg uit Kaatsheuvel gingen er na 90 minuten met de volle buit vandoor. Vooropgesteld dat Olympia de nederlaag vooral aan zichzelf te wijten had, werden de gasten vandaag ook geholpen door een matig acterende scheidsrechter en een onsportieve assistent. Het eerste kwartier leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Olympia dicteerde het spel en liet de bal makkelijk rondgaan. Het speelde echter wel in een te laag tempo, waardoor het van ervaring overlopende team van Berkdijk niet in de problemen werd gebracht.

vvdongen

De Dongense derby tussen VV Dongen en Olympia ’60 leverde het team van trainer Ceton drie punten op. In een zeer matige wedstrijd was Olympia uiteindelijk het meest gelukkig. Het keerde met een 0-1 zege huiswaarts. Verdiend kon de overwinning amper genoemd worden. Pas in de slotfase wist Thymo de Bruijn de doelman van VV Dongen te verschalken. Hij slaagde erin om een pass van Kjeld Huveneers over zo’n 40 meter zodanig te raken dat de bal met veel effect over doelman en doellijn ging.

ssc 2

In een meer spannend dan goede wedstrijd trok Olympia '60 zaterdag aan het langste eind. SSC '55 ontving het team van trainer/coach Frans Ceton op sportpark Van Wijlen in Sprang-Capelle.
De laatste keer dat beide teams de degens kruisten was in 2018, toen het duel zich nog afspeelde in de 3e klasse. Olympia vocht destijds tegen de uiteindelijk onvermijdelijke degradatie en verloor met 3-1.
Nu waren de rood-witten het gelukkigst en namen met een 2-3 overwinning revanche.

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode