Olympia 1

 

Seizoen 2018-2019

WEB LRES PJF 0014 UITSNEDE 

Foto: Paul Jespers Fotografie

 

thieu Medium

Olympia ’60 trad aan tegen nummer laatst, Willem II en nam met moeite de drie punten mee naar huis. De Tilburgers waren nog steeds op zoek naar de eerste overwinning in deze competitie en waren daar deze keer wel heel dichtbij. Hoewel Olympia vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Goedhart het initiatief naar zich toetrok, wist het in het eerste bedrijf allerminst te overtuigen.

rfc
RFC was zaterdag de ideale tegenstander voor Olympia’60. De jeugdteams van JO13-1 en JO13-2 behaalden respectievelijk winst en een gelijkspel. De veteranen droogden de RFC-collega’s af met 10-0. En ook Olympia’60 1 wist de drie punten te bemachtigen tegen de Raamsdonksveerse fusieclub. Een penalty in de blessuretijd bezorgde Olympia weer eens de winst na een mindere serie.

Dongen1 Medium
Na een stevige botsing moesten deze pechvogels het veld bloedend verlaten

Op een druk bezocht Sportpark Crispijn moest Olympia ’60 zijn meerdere erkennen in VV Dongen. De geel-blauwe dorpsgenoten keerden na een zeer matige wedstrijd uiteindelijk met drie punten huiswaarts.

Olympia moest door afwezigheid van een viertal basiskrachten flink improviseren en dat liet zich ook zien in het vertoonde spel. Het nam wel het initiatief, had veel balbezit gedurende de eerste helft, maar wist geen moment gevaarlijk te worden. VV Dongen wachtte rustig af en hoopte op fouten bij de tegenstander om dan razendsnel om te schakelen.

ifc1

In de thuiswedstrijd tegen IFC (eerste wedstrijd van dit seizoen) wist Olympia nog een verrassende winst te halen tegen de sterke ploeg uit HI Ambacht. Het team van trainer Frans Ceton knokte zich toen naar een 3-2 winst door het verschil in kwaliteit te compenseren met strijdlust.

Na de laatste wedstrijd voor de winterstop stond Olympia ’60 opnieuw met lege handen. Maar deze keer was het een nederlaag met perspectief. Ondanks het feit dat ZBC ’97 met een 0-3 overwinning terugkeerde naar Zwijndrecht, bood het vertoonde spel van Olympia voldoende aanknopingspunten om de hervatting van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien. Zeker als de geblesseerden Pepijn Laurijsen en Raymon Damen straks terugkeren in de selectie van Frans Ceton.

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode