Olympia'60 (7e) - VV Rillandia (8e) :

Na een weekje geen competitie en het nagenieten van de winst een week eerder in St Philipsland staat as zaterdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor Olympia. Het Zeeuwse Rillandia zal dan afreizen naar Dongen. Rillandia staat op een 8e positie met evenveel punten als Olympia echter met 1 wedstrijd meer gespeeld.

 

Die wedstrijd was afgelopen zaterdag tegen hekkensluiter DVO'60. Na in de rust nog achter te hebben gestaan met 1 - 0 boog de formatie van trainer Eddie Kiesenberg de achterstand om tot een 1 - 2 overwinning. De laatste 2 ontmoetingen tussen beide teams dateren mei 2008 waarin beide ploegen tegen elkaar streden voor promotie naar de 2e klasse. Toen nog een wedstrijd met vuurwerk omlijst. In die 2 ontmoetingen kwam men niet verder dan 1 - 1. Rillandia ging toen door op penalties maar vond een ronde verder ook zijn Waterloo. Nu een goede anderhalf jaar later beloofd het weer een spannende ontmoeting te worden van 2 teams die beide een goaltjesdief hebben rondlopen. Olympia natuurlijk in de vorm van Rob Haarbosch die er dit jaar tot dusver al 7 in heeft geprikt en Rillandia met de oud hoofdklasspeler Arjan Koopmans die zijn teller dit seizoen al op 8 heeft staan. Een mooi affiche dus waarmee de winnaar aansluiting zal krijgen met de top.

Beek Vooruit (9e) - Tholense Boys (6e) :

Wat is er toch aan de hand met deze 2 equipes??? Beek Vooruit haalde uit de laatste 5 duels maar 4 punten en Tholense Boys wist daarin maar 3 punten te vergaren. Tot overmaat van ramp zagen de Boys hun trainer Jacco Theunisse enkele weken geleden  per direct vertrekken. Beide teams zullen absoluut gebrand zijn op eerherstel. Of dat een jong Tholense Boys gaat lukken op het achteraf gelegen kunstgrasveld van de "oude helden"is nog maar te bezien. Feit is wel dat ze het verschil zullen moeten maken op het conditionele vlak.

DVO'60 (12e) - VV Klundert (1e) :

De dwerg tegen de reus als we naar de stand kijken. Dat wil echter nog niet zeggen dat Klundert het klusje even gaat klaren in Roosendaal. DVO heeft weliswaar maar 2 punten maar deed dat in zijn 9 verloren wedstrijden 6 keer met maar 1 doelpunt verschil! En wat is er mooier dan te stunten en je eerste 3 punter bij te schrijven tegen de koploper. Klundert zal echter niet in zijn voor zo'n stunt en is ook een beetje aan zijn stand verplicht om met 3 punten huiswaarts te keren. Toch zullen ze iedere keer weer van goede huize moeten komen om koploper te kunnen blijven. De hete adem van de achtervolgers zit in hun nek. Mischien zit er een verrassing in de lucht..

VV Internos (3e) - VV Krabbendijke (11e) :

De absolute favoriet voor de titel sluipt na een slecht begin van de competitie langzaam dichterbij de koppositie. Afgelopen zaterdag werd wederom gewonnen, dit keer ten koste van NOAD'67. Krabbendijke daarentegen  doet iedere week weer zijn best om uit de greep van de rode lantaarndrager te blijven maar gelukt dat nauwelijks. Het zal ook dit keer weer een zware opgave worden om de punten weg te slepen in het hol van de leeuw. Toch laat Internos ook nog wel eens een steekje vallen dus wie weet kan Krabbendijke daar zijn voordeel mee doen.

Seolto (10e) - Good Luck (2e) :

Seolto dat nog steeds in mijn ogen onder hun kunnen presteerd krijgt bezoek van de Raamsdonksveerse formatie die ook dit jaar weer volop strijd voor de promotieplaatsen. Zal de individuele klasse van balvirtuoos Danny Potters of de koelbloedigheid van sluipmoordenaar Bart Bujks de doorslag geven? Zaterdag om kwart over 4 zullen we weten of Good Luck zijn tweede plaats veilig stelt of zelfs de koppositie over kan nemen of dat Seolto zich verder richting de veilige zone kan spelen.

WHS (4e) - NOAD'67 (5e) :
Waarschijnlijk de meest aantrekkelijke wedstrijd van dit weekend en tevens 1 van de vele Zeeuwse derby's dit seizoen. St Annaland tegen St Philipsland, het beloofd een heet middagje te worden waarvoor vele supporters hun weg zullen gaan vinden naar de velden van WHS. WHS werkt zich weer schaamteloos naar de top waar NOAD dreigt uit te vallen doordat de laatste 2 wedstrijden verloren gingen op eigen terrein. Toch valt hier geen echte favoriet aan te wijzen. Het zal voor NOAD trainer Ko Stoutjesdijk in ieder geval de laatste derby zijn in deze vorm omdat dit icoon voor de Zeeuwse voetbalnatie de club aan het einde van het seizoen gaat verlaten.

Idereen wederom heel veel succes toegewenst! 

Patrick P

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode