Olympia'60 (7e) - VV Klundert (1e) :

Trainer Jacco Broos van koploper VV Klundert citeerde afgelopen week in de Stem : Uit tegen Olympia'60 wordt "de wraakwedstrijd". Dit zet het team van Edwin van Wijk nóg meer op scherp dan dat het al stond.

 

Hij doelde onherroepelijk op de eerste wedstrijd van het seizoen die door Olympia op vijandelijk gebied met 0 - 3 werd gewonnen. Inmiddels heeft Klundert zich herpakt en is met nog maar 3 verloren wedstrijden de trotse koploper van 3B. Olympia doet weer volop mee en tankte vertrouwen uit de laatste 2 wedstrijden die beide met overmacht werden gewonnen. Klundert zal er alles aan doen om niet opnieuw een zeperd op te lopen tegen een team dat bekend staat als "leeuwendoder". Olympia steekt in een prima vorm en ook Klundert dendert maar door. Olympia scoort dit seizoen volop met Haarbosch, Solmaz en Janssen maar ook Klundert heeft een geslepen spits in de vorm van Poger Mukoko. Valt verder nog te vermelden dat de wedstrijd vorige week tegen Rillandia onfortuinlijk is afgelopen voor middenvelder Djaico van der Schoot. Hij scheurde hoogstwaarschijnlijk zijn kruisbanden en beschadigde zijn meniscus. Ook Klundert zag spits Leon Hollemans het veld verlaten met een lelijke vleeswond. Beide spelers zullen dus ontbreken. Veel sterkte en succes met het herstel. Het zal hoe dan ook een heet middagje worden op sportpark Crispijn. Mocht Olympia winnen dan nadert het de koploper tot op 4 punten. 

NOAD'67 (6e) - VV Rillandia (8e) :

De zoveelste Zeeuwse derby. Wel niet een derby op hetzelfde eiland maar dat doet niets af van de rivaliteit tussen beide teams. NOAD had een prima start maar kakte de laatste 2 wedstrijden in en Rillandia is met een alleraardigste ploeg veel te wisselvallig. NOAD zal proberen niet af te haken met de top en voor de ploeg uit Rilland Bath is er alles aan gelegen om in de veilige zone te blijven. Typisch een wedstrijd die 2 kanten op kan gaan en waar een voorspelling in mijn ogen niet mogelijk is.

DVO'60 (12e) - VV Krabbendijke (11e) :

Voor lijfsbehoud in de derde klasse een erg belangrijke wedstrijd. Krabbendijke bevindt zich op de gehate voorlaatste plaats met nog maar 7 punten en weet dat het in hekkensluiter en rode lantaarndrager DVO een tegenstander vindt die wekelijks maar met minimaal verschil het onderspit delft. DVO zal dan ook juist vandaag zijn kansen ruiken en vechten voor zijn laatste mogelijkheden. Misschien dat de Krabbendijkers daarvan kunnen profiteren doordat er waarschijnlijk door het opportunistisch spel van DVO gaten gaan vallen.

VV Internos (3e) - Good Luck (2e) :

Naast het verwachte vuurwerk in Dongen is dit toch de absolute topper van het komende weekend. De runner up uit Raamsdonksveer tegen de degelijke 11 uit Etten-Leur die met maar 1 puntje minder op de 3e plaats bivakkeren. Internos zal de zure seizoensstart na het verlies tegen Good Luck goed willen maken en Good Luck zal kansen ruiken om met een wedstrijd minder dan de koploper de nummer 1 op 1 puntje te naderen, het moet dan echter wel hulp krijgen uit het aangrenzende Dongen.

VV SEOLTO (10e) - Tholense Boys (4e) :

De noodlijdende Zevenbergse formatie lukt het maar niet om uit de onderste regionen te klimmen. Zaterdag zal het weer een hele kluif worden tegen de Boys uit Tholen die sinds lange tijd weer eens verrasten door Beek Vooruit in eigen huis opzij te zetten. SEOLTO is een goed voorbeeld van een ploeg die het ene onaantastbare seizoen afwisselt met het andere waarin het moet vechten voor lijfsbehoud. Daar moet wel bij gezegd worden dat de ploeg enkele dragende spelers heeft zien vetrekken wat altijd het risico is als een ploeg zoveel talent herbergt. Voor Tholen een uitgelezen kans om te bewijzen dat het uit het dal kan klimmen waar het na een droomstart in terecht kwam.

VV WHS (5e) - VV Beek Vooruit (9e) :

Het stugge en fysiek zeer sterke collectief uit St Annaland tegen de ploeg die door individuele klasbakken al 12 punten heeft vergaard maar vorige week toch weer een nederlaag moesten slikken. De oude helden uit Prinsenbeek verrassen toch altijd weer positief maar ik denk dat WHS een zwaar obstakel zal zijn met hun speelstijl. WHS heeft zich weer op kunnen laden doordat de wedstrijd tegen rivaal NOAD'67 van afgelopen week werd uitgesteld door het aanhoudende slechte weer.

Iedereen veel succes zaterdag!

Patrick P 

 

 

 

 

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode