VV Krabbendijke (11e) - Olympia'60 (4e) :

Zaterdag wordt voor de 2e keer met de bus afgereisd naar Zeeland. Ditmaal voert de tocht naar het in de onderste regionen verkerende Krabbendijke.

 

Krabbendijke wist afgelopen week het staartduel met rode lantaarndrager DVO'60 niet in winst om te zetten om zich daardoor wat meer lucht te verschaffen. Het moest genoegen nemen met 1 punt waardoor de Zeeuwse formatie nog niet uit de gevarenzone kon klimmen. As zaterdag ontmoet het een ontketend Olympia die bezig is  een geweldige reeks weg te zetten. Met winst op achtereenvolgens NOAD, Rillandia en Klundert laat de formatie van Edwin van Wijk zien dat men van niemand hoeft te verliezen in deze klasse. De kracht van dit team zit hem absoluut in de hechte eenheid die het vormt. Blessures en schorsingen worden moeiteloos opgevangen en dat is weleens anders geweest. De euforie is groot in Dongen en met nu al 20 punten voor de winterstop is het seizoen al geslaagd maar nog lang niet afgelopen. Geen één tegenstander moet worden onderschat, ongeacht de stand. Zaterdag zal Olympia weer vol aan de bak moeten tegen een tegenstander/promovendus die ongetwijfeld zal knokken voor lijfsbehoud in de 3e klasse. De wedstrijd tegen Krabbendijke zal waarschijnlijk wél te vroeg komen voor aanvoerder Tom Janssen die sinds 2 weken kampt met een vervelende  blessure. Hopelijk wordt de steigende lijn doorgetrokken en kunnen we met 23 punten de kerstdagen in!

VV Klundert (1e) - NOAD'67 (7e) :

De koploper ontvangt dit weekend NOAD'67 uit St Philipsland die in een vrije val zijn geraakt door 3 keer achter elkaar kopje onder te gaan in eigen huis. Ook Klundert verkeek zich op pakjesdag in Dongen. Sinterklaas dacht dat het was afgelast dus had helaas voor de Klundertse equipe geen cadeautjes uit te delen. Klundert zal zich toch weer op moeten laden wil het aan kop blijven acteren. Met de hete adem van Good Luck in de nek kan het zich geen foutjes veroorloven. Toch zal NOAD niet de tegenstander zijn die men zich wenst, De fysieke kracht en de kater van de laatste wedstrijden zullen de Fluplanders ongetwijfeld weer gedreven en vol goede moed richting Klundert voeren.

Good Luck (2e) - DVO'60 (12e) :

De runner up tegen het in zwaar weer verkerende DVO'60 die degradatie na 1 jaar 3e klasse wel heel dichtbij ziet komen. Good Luck is als een ware sniper omhoog geklommen en staat er met een wedstrijd minder dan de koploper én een wedstrijd minder triomfantelijk voor. Vorige week degradeerde het in een rechtstreeks duel Internos naar een 5e plaats door in Etten-Leur met 0 - 1 te winnen. Good Luck blijft maar winnen en staat fier aan kop voor de 2e periode samen met Olympia maar met een wedstrijd minder. DVO vecht echter iedere week weer voor zijn laatste kansen en zal niet zomaar tevreden zijn met een achteloos verlies in Raamsdonksveer. Mochten Good Luck en Olympia beide winnen dan kon het onderlinge duel in Dongen na de winterstop wel eens cruciaal worden voor de 2e periode. Maar eerst moet DVO nog aan de kant worden geschoven en aangezien iedereen in deze klasse van elkaar kan winnen én verliezen is het nog niet gespeeld in t'Fer.

Beek Vooruit (9e) - VV SEOLTO (10e) :

Naast Tholense Boys eerder dit seizoen en NOAD'67 verkeerd ook Beek Vooruit in een neerwaartse spiraal. Uit de laatste 7 wedstrijden werden maar 4 punten gepakt. SEOLTO draait ook nog steeds niet en kon vorige week door afgelasting niet het roer omdraaien. Dat zal deze week dan maar moeten gebeuren tegen het geslepen Beek Vooruit. Makkelijk zal dat niet worden al loopt het dit seizoen opmerkelijk slechter met de mannen uit Prinsenbeek dan de voorgaande jaren. Een winnaar aanwijzen in deze wedstrijd waag ik me niet aan. Feit is wel dat beide ploegen moeten winnen wil het omhoog kunnen kijken want het gat met de eerste ploegen wordt zo steeds groter.

Tholense Boys (6e) - VV Internos (5e) :

Een mooi affiche met als inzet een toppositie in de 3e klasse B. Allebei de ploegen maken nog volop kans voor de plaatsen die meetellen voor nacompetitie en zelfs de titel. Het is nog lang niet gespeeld in deze klasse dus een slippertje mogen ze zich eigenlijk niet veroorloven. Tholense Boys won 2 weken geleden weer eens en zag zijn wedstrijd tegen SEOLTO vorige week afgelast,het staat daarentegen toch nog op een respectabele 6e plaats door de goede seizoensstart die het maakte. Internos ging koppie onder tegen de runner up en zal er alles aan willen gaan doen om niet opnieuw een concurrent uit te laten lopen. Topspeler Rob de Waal van Internos staat al enige weken droog en zal absoluut weer eens het net willen vinden. Tegen de stugge verdediging van de Boys zal dit nog een hele opgave worden.

VV Rillandia (8e) - VV WHS (3e) :

In Rilland Bath treffen deze 2 Zeeuwse ploegen elkaar met verschillende belangen. WHS nestelt zich bij winst nog dieper bij de absolute top en heeft daarbij nog volop zicht op de tweede periode. Rillandia vindt bij winst weer aansluiting met de bovenste ploegen.

Rillandia "verraste" vorige week nog door NOAD'67 met 1 - 4 te kleineren in eigen huis Topscorer Koopmans en van de Elsakker voltrokken het vonnis met ieder 2 goals. WHS liet in een ware thriller Beek Vooruit achter in mineur. Beide ploegen staan dus op scherp en dat zal as zaterdag ongetwijfeld uitmonden in een spektakel stuk.

Iedereen wederom veel succes!

Patrick P

 

 

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode