Er waren 95 minuten voor nodig in Gameren om een eindstand van 1-0 te bereiken. Lange tijd zag het ernaar uit  dat Olympia'60 na lange tijd weer eens een puntje zou kunnen bijschrijven. Maar een rommelgoaltje uit een corner deed die gedachte alsnog teniet. Opnieuw staat Olympia'60 ongelukkig met lege handen waardoor nacompetitie of nog erger onafwendbaar lijkt.

Olympia'60 kon na maanden weer beschikken over laatste man Mathieu Kops maar moest nu Maarten van de Broek weer noodgedwongen missen door een hamstring blessure. Verder stond het elftal goed en blijft het optimistisch ondanks alle tegenslagen van de afgelopen tijd. Vele trouwe supporters hadden gelukkig weer de weg naar Gameren gevonden en blijven steevast achter hun ploeg staan ondanks de tegenvallende resultaten.

Er werd afgetrapt op een zonnig sportpark Maartenshof en Olympia wist wat het te doen stond. De eerste helft leverde aan beide kanten geen kansen van betekenis op. GVV'63 liet Olympia'60 het spel maken en loerde op fouten van de rood witten om zo via een counter gevaarlijk te worden. Spits Lennart van de Werken werd steevast opgezocht met lange ballen maar de kopsterke spits kon geen vuist maken tegen verdediger Tim Antheunisse. Uitblinker Elroy Vereggen die als linksback weer een sterke wedstrijd speelde, liep in de eerste helft nog tegen een gemakkelijk gegeven gele kaart aan die hem aanstaande donderdag tegen NOAD'32 aan de kant houdt.

In de kleedkamer tijdens de rust was iedereen zich ervan bewust dat er absoluut kansen lagen tegen deze tegenstander. Toch bleven opnieuw de kansen uit doordat beide teams aan elkaar gewaagd bleken. GVV'63 kreeg langzaam grip op de wedstrijd toen Timo de Bruijn met een blessure uitviel en zijn plaats werd ingenomen door Kjeld Huveneers. Hierna zocht ook Bryan Weistra de kant op en zijn plaats werd ingenomen door Steven Haarbos. Maar beide wissels konden niet verhinderen dat GVV gevaarlijker werd.

Na een knal op de paal van de gastheren leek de wedstrijd dood te bloeden in een gelijke stand maar de 9 minuten die werden bijgeteld na een blessure van de GVV keeper werden Olympia'60 fataal. Uit een corner werd de bal uit een scrimmage achter doelman Jelle Stokx getikt en de rapen waren opnieuw gaar voor de mannen van Arne Koeman. De spreekwoordelijke gifbeker moet blijkbaar leeg en Olympia heeft nog vier wedstrijden om het tij te keren.

Aanstaande donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen de koploper op het programma.

Dan speelt Olympia in Wijk en Aalburg tegen NOAD'32.

Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.

 

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode