20180929 151325 2

De eerste thuiswedstrijd van Olympia '60 werd gespeeld onder prima omstandigheden. Onder een stralende herfstzon ontving het Unitas '30 uit Etten Leur.
Nadat Max Paap als pupil van de week het goede voorbeeld had gegeven, ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd. Aanvoerder Pepijn Laurijsen was fit bevonden en speelde weer op zijn vertrouwde plek op het middenveld.
Omdat Thymo de Bruijn nog niet hersteld was van zijn blessure, schoof Jochem Vogels een linie op en speelde in een meer offensieve rol. Het eerste kwartier golfde het spel op en neer, zonder dat Olympia echt gevaarlijk kon worden.

Unitas was echter wel een aantal keren dreigend. Die dreiging ging vooral uit van de rechter aanvaller Sem van Rooij. Nadat er eerst voorlangs werd geschoten en Stephan Kragten redding had weten te brengen, schoot Van Rooij in de 15e minuut vanuit een moeilijke hoek fraai de 0-1 binnen.

De mannen van trainer Frans Ceton rechtten de rug en namen vanaf dat moment het initiatief. Zij wisten de gasten terug te dringen en creeerden enkele aardige kansen. Vooral Jochem Vogels werd een
paar keer goed in positie gebracht. Een kopbal en een schot misten echter kracht en richting. In die fase van de wedstrijd wist Unitas alleen nog een keer via een snelle omschakeling gevaarlijk te worden.
Kort voor de pauze zette Olympia nog eens aan om te proberen met een gelijke stand de kleedkamer op te zoeken. Dat leidde ertoe dat er een paar keer stevig werd ingegrepen door de Unitas defensie. Dit leverde onder andere een vrije trap op na een overtreding op Bryan Weistra. De daarop volgende vrije trap werd door Kjeld Huveneers net langs de verkeerde kant van de paal geschoten.
Tot slot zag Joey Kleyberg in de laatste minuut van de eerste helft zijn te zachte schot gestopt. Na rust kwam Olympia goed uit de startblokken. Met gevarieerd aanvalsspel werd Unitas weer teruggedrongen.

Vooral een aanval over rechts via Halit Karlidag had een beter lot verdiend. Er volgde een lange fase waarin Olympia kans op kans wist te creeren.  Maar ondanks een reeks van schoten en kopkansen van Weistra en Laurijsen, werd er niet gescoord. Unitas wist, soms met kunst en vliegwerk, de gelijkmaker te voorkomen.

Richting slotfase werd er een aantal keer gewisseld. Ruud van Beek verving Karlidag en Kevin van Venrooij de moegestreden Stan van Leijsen. Hier bleek de gouden hand van de trainer, want amper in het veld, wist Van Venrooij in de 77e minuut een voorzet van Joey Kleijberg binnen te schieten. Kort daarna werd werd een licht geblesseerde Weistra vervangen door Lars van der Bruggen. En bijna wist ook hij bij zijn eerste balcontact te scoren. Zijn kopbal eindigde echter in de handen van de doelman. In de laatste minuten speelden beide teams vol op de aanval om de winst over de streep te kunnen trekken.
Er werd echter niet meer gescoord.

 

 

 

 

 

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode