dosko3
Op een drukbezocht Sportpark Crispijn trad Olympia aan tegen vv DOSKO uit Bergen op Zoom. Uit niets bleek dat de mannen van trainer/coach Ahmet Arslan veel hoger stonden op de ranglijst.Gedurende de eerste helft speelde Olympia namelijk brutaal en slaagde erin om vlot combinerend telkens de defensie van DOSKO te ontregelen.


Olympia startte zonder Joey Kleyberg. Kort voor aanvang van de wedstrijd bleek hij toch te veel last te hebben van zijn lies. Bryan Weistra was hersteld van zijn hamstringblessure en speelde een volledige wedstrijd. Halit Karlidag nam de vrijgevallen plek in en speelde een prima partij in de defensie.Opnieuw vormden Jesse Tennebroek en Dennis Aarts het centrale duo achterin.
En juist daar ging het na zo'n 10 minuten mis. Door een ongelukkige kopbal viel de bal recht in de voeten van de tegenstander. Zonder nadenken knalde hij de 0-1 achter doelman Stefan Kragten.
Het team liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en nam het initiatief volledig in handen. Vanuit het middenveld werden keer op keer mensen in kansrijke positie gebracht. Maar het ontbrak Olympia aan het nodige geluk. Geen van de kansen werd omgezet in een geldig doelpunt. De enige keer dat dit wel lukte werd DOSKO namelijk geholpen door de scheidsrechter. Na een sterke interceptie rond de middellijn door Pepijn Laurijsen, schoot Weistra de bal tegen de touwen. De verdiende gelijkmaker bleef dus uit.
In de tweede helft ging het opnieuw snel mis in de defensie van Olympia. Een inspeel pass werd makkelijk onderschept door DOSKO en de weg naar het doel lag open. Kragten bleek voor de tweede keer kansloos, 0-2. En dat terwijl DOSKO er tot op dat moment nog niet in geslaagd was zelf een kans te creëren.
Door die tegentreffer leek Olympia van slag en slaagde er niet meer in om het dominante spel te tonen zoals in de eerste helft. Door coach Frans Ceton werden daarom enkele aanvallende wissels ingebracht. Zo nam Stan van Leijsen plaats in van Kjeld Huveneers en werd Kevin van Venrooij vervangen door Elroy Vereggen. Karlidag verliet zijn verdedigende positie en ging op het middenveld spelen. Door die omzettingen kantelde de wedstrijd weer enigszins en kwam het geloof terug. Olympia slaagde erin een slotoffensief te ontketenen. De druk op het doel van DOSKO nam toe. Dit leidde ertoe dat Thymo de Bruijn uit een voorzet van Stan van Leijsen de 1-2 binnenkopte.
Met nog 10 minuten te gaan leek een gelijkspel nog mogelijk. Het team vocht zich helemaal leeg, maar slaagde er niet meer in te scoren.

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode