Zonder vaste waarde Kjeld Huveneers trad Olympia aan tegen het hooggeplaatste Oosterhout. Een tegenstander waar Olympia het traditioneel moeilijk heeft. Zijn plaats werd deze keer ingenomen door Joey Kleyberg. Hij was voldoende hersteld van zijn blessure. Verder kende de opstelling geen verrassingen.

Beide teams hadden aanvallende intenties en startten in een hoog tempo. Dat leverde een aantrekkelijke eerste helft op. Het spel golfde op en neer en de kansen volgden elkaar snel op. Vooral Bryan Weistra vormde in die periode een plaag voor de Oosterhoutse defensie. Het eerste echte doelgevaar kwam echter van Oosterhoutse kant. In de twaalfde minuut leidde dit tot de 1-0. Olympia kwam zwaar onder druk te staan en slaagde er niet in de bal weg te krijgen. De openingstreffer was een logisch vervolg.
Deze treffer zorgde niet voor een ander spelbeeld. Beide teams bleven de aanval zoeken. Ongeveer halverwege de eerste helft creƫerde Olympia een aantal kansen die een beter lot verdienden. Zo leverde een mooie aanval over rechts via Devie de Ronde in eerste instantie slechts een hoekschop op. De aansluitende viel ook voor zijn voeten, maar het daarop volgende schot miste net de kracht om de doelman echt te verrassen. Niet veel later schoot Joey Kleyberg in de uiterste hoek. Maar ook daar wist de doelman, zij het ternauwernood, redding te brengen. In de 37e minuut bracht Stan van Leijsen opnieuw Kleyberg in kansrijke positie. Zijn schot ging echter via keeper en lat over. En daar waar Olympia verzuimde gelijk te maken, wist Oosterhout kort voor rust nog wel te scoren. Slecht uitverdedigen werd genadeloos afgestraft. Toch keerde de hoop terug in de Dongense harten, toen Bryan Weistra op slag van rust de 2-1 wist te scoren. Bij een terugspeelbal op de Oosterhoutse doelman wist De Ronde namelijk zoveel onrust te veroorzaken dat Weistra onbedreigd in kon tikken.
De tweede helft liet daarna een geheel ander beeld zien. Oosterhout speelde veel feller en harder en Olympia had daar zichtbaar moeite mee. Tel daarbij op dat de scheidsrechter veel te lankmoedig optrad en het verhaal is snel verteld. Op bijna elk front werd Olympia afgetroefd. Een stevige charge op Thymo de Bruijn betekende dat hij voortijdig naar de kant moest. Ook andere spelers ontsnapten niet aan de scherpe tackles, maar kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. Er werd wel gefloten voor diverse overtredingen, maar kaarten volgden niet. Het resulteerde uiteindelijk in nog 3 doelpunten die de eindstand op 5-1 in Oosterhouts voordeel bepaalden.

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode