tZand

Dat voetbal op zaterdag steeds populairder wordt is een gegeven. Het maakt dat Olympia als vereniging de afgelopen jaren behoorlijk is gegroeid en dat het eigen sportpark Crispijn zowat uit zijn voegen barst.
Het betekent ook dat je in de zaterdagcompetities verenigingen treft die van oudsher vooral een zondag traditie kennen. Met die wetenschap trad Olympia aan tegen Sportclub 't Zand, een van de grootste verenigingen in de provincie. Zonder ontvangst, zonder een traditionele bak thee in de rust, op een afgelegen kunstgrasveld met kunstlicht.
Tel daarbij op, een straffe westenwind en voortdurende slagregens. Zie daar de omstandigheden waaronder de wedstrijd in Tilburg gespeeld moest worden.

Het team van trainer Frans Ceton begon echter met vertrouwen aan de wedstrijd en nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Het liet de bal makkelijk rondgaan en drukte de tegenstander achteruit. Dit leverde in de beginfase ook meteen een aantal goede kansen op. Zo snelde Bryan Weistra in de 2e minuut al langs zijn directe tegenstander en liet een vlammend schot los.
In de loop van de eerste helft slaagde hij daar nog een paar keer in, maar miste doel of vond de doelman op zijn weg. Het zou uiteindelijk niet zijn dag worden. Na amper 5 minuten spelen was Dennis Aarts het eindstation van een vloeiende aanval. Zijn kopbal eindigde echter op de paal. Kort daarna hadden de Tilburgers over geluk niet te klagen. De doorgebroken Thymo de Bruijn kwam een op een met de keeper te staan.
Die wist hem alleen van scoren af te houden door buiten de zestien de bal met de arm te blokkeren.  In plaats van rood en een vrije trap, liet de scheidsrechter doorspelen. Niet veel later zwijnden de Tilburgers opnieuw, toen een charge op Jochem Vogels slechts geel opleverde. Hij kon gelukkig verder en speelde een prima wedstrijd op het middenveld.

De Tilburgers hadden grote moeite om onder de druk van Olympia uit te komen. Dat deden zij vrijwel uitsluitend met lange ballen op het snelle spitsenduo.
En als je zelf niet scoort, gaat vaak een oude voetbalwet op. Dat overkwam Olympia dus ook. Rond de 20e minuut werden de Tilburgse spitsen tot tweemaal toe bereikt en die maakten op snelheid gebruik van de geboden ruimte. Het moet gezegd, de verdediging zag er op die momenten niet goed uit en werd keihard afgestraft voor het weifelende optreden.
Ondanks het feit dat Olympia voor rust nog een paar mogelijkheden kende, ging het met een 2-0 achterstand naar de kleedkamer.

Na rust een duidelijk getergd Olympia dat begreep dat het nog een tandje bij moest zetten. Leroy Scheerders verving Weistra aan de linkerzijde en speelde in de loop van de tweede helft een belangrijke rol.
Duidelijke instructies hielpen om de counters van SC 't Zand onschadelijk te maken. In de 52e minuut werd Scheerders onreglementair gestuit. Tim van Wanrooij nam plaats achter de bal en gaf deze hard en half hoog voor.
Het was Devie de Ronde die zijn hoofd tegen de bal kreeg en de aansluitingstreffer wist te maken. Amper drie minuten later zag dezelfde De Ronde zijn volley rakelings naast gaan. Het bleek uitstel van executie.
Leroy Scheerders wist zich even later namelijk op de achterlijn knap te ontdoen van twee tegenstanders. Hij wist Dennis Aarts te bereiken, die op zijn beurt De Bruijn in een betere positie zag staan.
Die wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de gelijkmaker tegen de touwen.

Olympia rook bloed en ging op zoek naar de winnende treffer. Met nog en kwartier te spelen leek die er ook te komen. Kjeld Huveneers wist met een splijtende pass zijn voorwaartsen te bereiken. De treffer die dit opleverde werd echter afgekeurd. Buitenspel!
Even later was het toch zover. Opnieuw speelde Leroy Scheerders een belangrijke rol. Hij wist met een slimme pass Aarts te bereiken, die opnieuw De Bruijn in stelling bracht. Zijn tweede van de middag betekende een 2-3 voorsprong.  In de resterende minuten drong SC 't Zand nog wel aan en werd zelfs enkele keren gevaarlijk. Het wist echter niet meer te scoren waardoor Olympia de derde zege op rij boekte.

 

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode