Oosterhout

In de laatste speelronde van de tweede periode verloor Olympia '60 met 1-2 van vv Oosterhout. Bij winst had Olympia nog uitzicht op het winnen van de periodetitel, maar het trok vandaag uiteindelijk aan het kortste eind.
De Dongense equipe trad aan in de inmiddels vertrouwde opstelling, waarbij Pepijn Laurijsen op het middenveld ondersteund werd door Devie de Ronde en een goed spelende Jochem Vogels.

In de eerste helft was Olympia duidelijk de bovenliggende partij. Het had het meeste balbezit en bepaalde lange tijd het tempo. Aan niets was te merken dat het ontzag zou hebben voor de tegenstander, die in eerdere onderlinge duels vaak met het mes tussen de tanden speelde. Sterker nog, vanaf de aftrap schuwden centrale verdediger Jesse Tennebroek en middenvelder Vogels het duel niet en waren daarbij een voorbeeld voor hun teamgenoten.
Het was dan ook Olympia dat het eerst dreigend was en enkele keren voor het Oosterhoutse doel verscheen. Pogingen van Bryan Weistra en De Ronde leverden echter niets op. Het duurde ruim een kwartier eer vv Oosterhout ook voor enig gevaar kon zorgen. Gescoord werd er echter nog niet. Pas in de 28e minuut kon de eerste echte scoringskans genoteerd worden. Joey Kleijberg wist met een scherpe voorzet bijna Dennis Aarts te bereiken. Een Oosterhoutse verdediger wist maar ternauwernood te voorkomen dat Aarts kon binnenkoppen.
Hij verraste daarbij overigens wel bijna zijn eigen doelman.

In de volgende fase probeerde vv Oosterhout bij herhaling de snelheid uit de wedstrijd te halen, omdat het moeite bleef houden met het hoge tempo waarin Olympia speelde. Dit gebeurde onder meer door een forse overtreding op Weistra, die slechts ten koste van een vrije trap net buiten het strafschopgebied gestuit kon worden. Snel daarna ontstond overigens een soortgelijke situatie voor het andere doel. Heel Oosterhout schreeuwde daarbij om een strafschop toen Aarts hands maakte. De scheidsrechter besliste echter anders. Omdat Weistra korte tijd later bij een doelpoging net naast punterde, na goed voorbereidend werk van Laurijsen, werd de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

In de tweede helft tapte Oosterhout direct uit een ander vaatje. Het begreep dat Olympia kennelijk alleen te bestrijden was met stevig voetbal en zocht bij voortduring de grens van het toelaatbare op. Toch was het Olympia dat het eerst succesvol was. Al na een paar minuten wist De Ronde namelijk Weistra te bereiken. Die zag zijn schot nog wel gekeerd worden door doelman en oud Olympiaan Mark Vorthoren. Maar omdat Vorthoren de bal niet vast wist te pakken, was het Dennis Aarts die snoeihard uithaalde en de bal tegen de touwen schoot. Het betekende de op dat moment verdiende voorsprong en het smaakte naar meer. Korte tijd later leverde Vorthoren de bal zomaar in bij Thymo de Bruijn. De Bruijn die normaal gesproken wel raad weet met zo'n buitenkansje schoot ditmaal te zwak in om de doelman te passeren.

Voor vv Oosterhout was het nu wel het signaal om meer energie in de wedstrijd te stoppen, waardoor deze meer in evenwicht kwam. Dit zou al snel resultaat opleveren. Toen in de 62e minuut meerdere Olympianen verzuimden in te grijpen, wist een Oosterhoutse middenvelder op te stomen richting zestien. Met een droge knal verschalkte hij Stephan Kragten en bracht de stand op 1-1.
In het restende deel van de wedstrijd wisten beide teams nog een aantal keren gevaarlijk te worden.
Olympia verscheen een paar keer voor het doel, maar buitenspel verhinderde enkele keren een hernieuwde voorsprong.  Aan de andere kant moest ook stevig worden ingegrepen om een tegendoelpunt te voorkomen en ook Stephan Kragten wist een goed genomen vrije trap uit de kruising te ranselen. De gelijke stand was op dat moment dan ook een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Toch werd er nog een keer gescoord. De uiteindelijk winnende Oosterhoutse treffer in de 82e minuut, kwam voort uit een onjuiste beslissing van de scheidsrechter. Hij besloot tot ontzetting van de Olympia defensie een hoekschop te geven, waar een doeltrap de enig juiste beslissing was geweest.
Dat uitgerekend die hoekschop een treffer opleverde was uitermate zuur. Het moegestreden Olympia wist in de resterende tijd de schade namelijk niet meer te herstellen.
Toch kan het team terugkijken op een goede tweede periode en met vertrouwen het laatste deel van de competitie ingaan.

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode