20190907 161709

In een meer spannend dan goede bekerwedstrijd verloor Olympia met 2-1 van NEO '25 uit Sprang Capelle. Dat de overwinning van NEO verdiend was, daar waren vriend en vijand het wel overeen.
Het was echter allerminst nodig om van deze tegenstander te verliezen.  Het feit dat beide tegendoelpunten voortkwamen uit een rechtstreekse vrije trap was wat dat betreft veelzeggend.

Olympia startte tegen deze derdeklasser in een opstelling met een versterkt middenveld. De vleugels bleven onbezet. Het was aan opkomende spelers de taak voor aanvullende impulsen te zorgen.
De dreiging kwam in aanvang echter vooral van de kant van NEO. Een handvol kansen was echter niet aan hen besteed. Door de ruimtes klein te houden en de linies dicht op elkaar te laten spelen probeerde Olympia het gevaar te neutraliseren. Daar slaagde het team goed in tot de 35e minuut. Een makkelijk gegeven vrije trap op de hoek van de zestien werd in één keer verzilverd. Doelman Kragten was kansloos nadat hem het zicht op de bal werd ontnomen en diverse verdedigers verzuimden de bal te beroeren. Kragten revancheerde zich kort voor rust met een prachtige redding, waarmee hij zijn team in de wedstrijd hield.

Na rust een ongewijzigd Olympia dat voorzichtig op zoek ging naar de gelijkmaker. Het was Dennis Aarts die in de 53e minuut al snel succes had. Hij vocht op de rechtervleugel een stevig duel uit mijn zijn directe tegenstander, veroverde knap de bal en zocht zijn weg richting doel.  Net binnen de beruchte lijnen werd hij door diezelfde tegenstander onhandig gevloerd. De toegekende penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Nick van Wanrooij.
Na de gelijkmaker bleef de wedstrijd aardig in evenwicht en leken beide teams te kunnen leven met een gelijke stand. Tot een kwartier voor tijd. Opnieuw werd een vrije trap makkelijk gegeven aan NEO. Het scenario van de eerste helft herhaalde zich. De direct genomen vrije trap verdween op identieke wijze in het doel. De 2-1 achterstand was het teken om het strijdplan van Olympia aan te passen. Er werd aanvallend gewisseld door onder andere Elroy Vereggen en Jochem Vogels in te brengen en verdedigers in te laten schuiven. Het leverde in de slotfase nog een aantal spannende momenten op voor het doel van NEO, maar gescoord werd er niet meer.

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode