20191026 154455

Op zaterdag 26 oktober moest Olympia zijn meerdere erkennen in SCO. Het team uit Oosterhout keerde na 90 minuten met een 1-3 zege huiswaarts. De overwinning van SCO was verdiend en had veel hoger uit kunnen vallen. Het was vooral aan doelman Stephan Kragten te danken dat Olympia nog lang mocht hopen op een beter resultaat. Direct na het eerste fluitsignaal nam SCO het initiatief en drukte het slordig spelende Olympia achteruit.

Dennis Aarts mocht deze keer weer in de basis starten en wist zich enkele keren positief te onderscheiden. Hij was na een half uur spelen verantwoordelijk voor de 1-1. Hij kopte een vrije trap van Kjeld Huveneers knap binnen. Daarvoor was Olympia al vroeg op achterstand gekomen. In de eerste minuten verscheen SCO al een paar keer gevaarlijk voor het doel van Olympia. En in de 7e minuut was het SCO-speler Rijvers die een vlotte aanval doeltreffend wist af te ronden. Met een beetje geluk zou Dennis Aarts al meteen na deze achterstand voor de gelijkmaker hebben getekend, maar de Oosterhoutse doelman stak in grootste vorm.
Maar voordat Olympia op gelijke hoogte kwam, had het al op een onoverbrugbare achterstand kunnen staan. SCO counterde er namelijk vrolijk op los en creëerde kans op kans.
Geluk en de nodige reddingen van Stephan Kragten hielden Olympia in de wedstrijd.  Na 40 minuten was het geluk over. SCO wist opnieuw uit te breken over de linkerflank en na een prachtige aanval knalde Van den Noort de 1-2 tegen de touwen.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Maar mocht Olympia hoop gekoesterd hebben de wedstrijd te kunnen laten kantelen, gooide het na vijf minuten de eigen glazen in. De Olympia-verdediging ging opzichtig in de fout, waarna SCO dankbaar gebruik maakte van dit buitenkansje. 1-3 door opnieuw Rijvers. Hoewel SCO nog volop kansen kreeg, verzuimde het om door te drukken. Het maakte dat Olympia nog lang in de wedstrijd bleef. Sterker nog, het slaagde erin om een behoorlijk aantal kansen te creëren. Vooral nadat Raymon Damen, Kjeld Huveneers en Tim van Wanrooij plaats hadden gemaakt voor Elroy Vereggen, Lars van der Bruggen en Ruth van der Dussen, kwam SCO behoorlijk onder druk te staan. Het sierde Olympia dat het tot de slotseconde bleef knokken voor een beter resultaat, maar het slaagde er niet meer in de Oosterhoutse doelman te passeren.

Wedstrijdsponsor: WijMet Aarts

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode