Na een opnieuw matige vertoning verloor Olympia ’60 van het laag geklasseerde VV Berkdijk. De ploeg uit Kaatsheuvel gingen er na 90 minuten met de volle buit vandoor. Vooropgesteld dat Olympia de nederlaag vooral aan zichzelf te wijten had, werden de gasten vandaag ook geholpen door een matig acterende scheidsrechter en een onsportieve assistent. Het eerste kwartier leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Olympia dicteerde het spel en liet de bal makkelijk rondgaan. Het speelde echter wel in een te laag tempo, waardoor het van ervaring overlopende team van Berkdijk niet in de problemen werd gebracht.

Olympia moest het doen zonder de geblesseerde Raymon Damen. Elroy Vereggen was niet fit genoeg om te starten. Jochem Vogels en Lars van der Bruggen stonden wel in de basis. Joey Kleijberg keerde ook terug in het team. Kjeld Huveneers en Gidy de Leeuw moesten voor de nodige creativiteit en aanvoer naar spits Nick van Wanrooij zorgen. Van Wanrooij werd in de aanval bijgestaan door Thymo de Bruijn en Bryan Weistra.  En deze Weistra had al vroeg in de wedstrijd de kans om Olympia op voorsprong te zetten. Hij liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien en kon slechts ten koste van een overtreding binnen de zestien gestuit worden.  Tot ontzetting van heel Olympia wuifde scheidsrechter ’t Lam dit echter eenvoudig weg.

Geen man overboord, gelet op het vertoonde spelbeeld was het slechts wachten op de openingstreffer. Die viel ook, maar geheel onverwacht aan de verkeerde kant. Een afstandsschot van VV Berkdijk leek ongevaarlijk. Doelman Stephan Kragten stelde zich op om de bal snel bij een medespeler te bezorgen, maar zag de bal tot zijn grote schrik door zijn vingers glippen. Het cadeautje werd met plezier ontvangen door de gasten en betekende meteen een ommekeer in de wedstrijd. Olympia slaagde er vanaf dat moment nog maar nauwelijks in de tegenstander echt in problemen te brengen. De ervaren gasten speelden het slim, vertraagden het spel waar mogelijk en wisten met tijden zelfs gevaarlijk te worden. Op deze manier probeerden zij de kleine voorsprong mee te nemen naar de kleedkamer. Kjeld Huveneers dacht daar echter anders over. Nadat eerst Van der Bruggen en De Bruijn kort voor rust nog misten, schoot hij vanuit een hoekschop op knappe wijze de gelijkmaker binnen.

De tweede helft volhardde Berkdijk in het spel dat men vlak voor rust liet zien. Het ontregelde het spel van Olympia en loerde op kansjes. Maar de eerste kans was voor Olympia en leverde ook meteen een treffer op. Nick van Wanrooij wist zich op de linkerflank knap vrij te spelen en De Bruijn te bereiken. Zijn schot liet de doelman kansloos en bracht Olympia op voorsprong. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong.
Terwijl Olympia nog genoot van de snelle treffer, was Berkdijk meteen effectief. Een hard en laag schot was Stephan Kragten te machtig. Frans Ceton besloot in te grijpen. Jochem Vogels maakte na ruim een uur spelen plaats voor Dennis Aarts om te zorgen voor meer aanvallende impulsen. Maar in plaats van een nieuwe voorsprong, incasseerde Olympia al snel weer een tegentreffer. Berkdijk had daarbij wel de hulp nodig van haar eigen grensrechter. Het is een gegeven dat een goede clubgrensrechter elk seizoen een of meerder punten oplevert voor het eigen team, maar deze grensrechter maakte het meerdere keren erg bont. Uit een ten onrechte toegekende inworp scoorde Berkdijk de 2-3 terwijl Olympia juist massaal naar voren ging.

Vanaf dat moment zette Olympia alles op de aanval en nam volop risico om de wedstrijd alsnog te laten kantelen. Het creëerde ook volop kansen, maar was niet gelukkig in de afwerking. Sterker nog, de problemen werden alleen maar erger, toen de scheidsrechter besloot een penalty toe te kennen aan Berkdijk. Jesse Tennebroek kreeg, terwijl hij met de rug naar de bal gekeerd stond, de bal tegen zijn bovenarm. Een beslissing die de leidsman niet in dank werd afgenomen.
De binnengeschoten strafschop betekende 2-4 en was de definitieve doodsteek. Een echt slotoffensief werd de rood-witten niet meer gegund. Ondanks het veelvuldig tijdrekken en vijf wissels, werd er amper tijd bijgeteld. En in die extra tijd schoot Olympia ook nog eens in eigen voet door langdurig en zinloos te protesteren tegen een nieuwe discutabele beslissing.
Olympia heeft na deze teleurstelling een extra week rust om zaak weer op de rit te krijgen. Het speelt pas op 30 november tegen GSC/ODS.

Stand Olympia 1

 

Beker

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode