Olympia 2

Olympia60 2 2016 2017 web

2

Ondanks het verse fruit geen punten voor Olympia 2.

Het Tweede heeft verzuimd 3 punten op te halen in Breda tegen Boeimeer. In wat uiteindelijk een spannende pot voetbal werd op het kunstgras in een druilerige Breda leverde geen punten op. Met 15 spelers op het formulier hadden we een sterke basiself en een sterke bank. Boeimeer is een prima ploeg die opvalt door de lengte die ze hebben. Daarmee is direct aangegeven dat dat een wapen van die ploeg is. Naast lengte hebben ze ook nog een paar aardige voetballers in de ploeg. Daar tegenover kunnen wij ook aardig ballen. Dat lieten we in de eerste helft nadrukkelijk zien. We waren de beter ploeg. Toch was het Boeimeer dat de score opende via een heel gemakkelijk gegeven penalty. Jochem had heel licht contact en de tegenstander liet zich heel mooi vallen. Tegenvaller. Echter het was Jochem zelf die op slag van rust uit een corner de bal snoeihard in het dak van de goal joeg. Eeen prachtige goal 1-1. en rust.

20181103 112139

Trainer Jeremy legt de tactiek uit. In de rust zet hij alle neuzen de zelfde kant op. Knokken met elkaar!

De uitwedstrijd tegen SSC'55, de koploper in onze klasse, heeft een punt opgeleverd. Op voorhand zouden we daar zeker tevreden mee zijn geweest. Echter na 95 minuten overheerste de teleurstelling. Er stond toen 1-1 op het scorebord. SSC liet in het eerste kwartier zien dat het een goed voetballende ploeg is. Het spel speelde zich vooral op de helft van Olympia af. Nu was de tactiek ook om SSC te laten komen en te loeren op een counter. SSC werd slordig, veel ballen konden worden onderschept en zo kwamen wij meer en meer in het spel. Op het middenveld kregen we zelfs een licht overwicht. De koploper uit Sprang - Capelle werd meer en meer gedwongen de lange bal te spelen. Onze verdediging wist daar wel raad mee. Na 24 minuten krijgt Leroy zijn eerste gele kaart, een terechte, van de scheids van dienst. Bij een uitval van ons tikt hij een tegenstander op de voet. 10 minuten later kunnen we juichen na een mooie aanval waarbij Tycho op aangeven van diezelfde Leroy, op de penaltystip de bal goed controleert en goed inschiet. 0-1. Op dat moment iets of wat tegen de verhoudingen in. 

 20181028 103515

Ruud en Freek analyseren de wedstrijd en Carl luistert aandachtig.

De thuiswedstrijd tegen DSE (De Sportvriend Etten) is teleurstellend verlopen. Een sterker Olympia twee in de gehele eerste helft wist niet verder te komen dan een schot op de binnenkant van de paal en vervolgens in de handen van de gelukkige keerper van DSE. Voetballend waren we zeker beter, de bal ging bij vlagen goed rond, crossballen die goed aankwamen, druk zetten op bepaalde mementen, terughangen als het nodig was. En opletten op die ene gevaarlijke speler bij DSE, de spits. In de eerste helft liet deze spits met een loopactie zien dat hij wist hoe het spelletje gespeeld moet worden. De rust werd bereikt met een 0-0 stand. 

20181013 143441

De thuiswedstrijd tegen Internos 4 leverde geen punten op tegen de tegenstander uit Etten-Leur. Hebben ze nu de punten gestolen of verdiend. Door een Olympia bril hadden we zeker een punt moeten overhouden aan deze pot. Onder een stralende zon werd afgetrapt, het spel was in evenwicht. Olympia had de beste kansen in de eerste 45 minuten. Chiel en Patrick waren dicht bij de openingsgoal. De Internos mannen ( en hun bank) waren vooral tegen de scheidsrechter aan het spelen. Die kon hun hun ogen niets goed doen. Zeker niet nadat hij in de 28 ste minuut Olympia een (terechte) strafschop gaf. Chiel wist die feilloos te nemen en een verdiende voorsprong op dat moment.

Nog voor rust wist Internos met een mooi lobje de stand op 1-1 te brengen. 

  image 2018 10 06

Elroy was een plaag voor de WSC defensie. 3 doelpunten voor hem!

Jaren hebben we er tegen aan gehikt. Uit naar WSC 2. Steeds veel inzet en strijd maar zelden punten. WSC was steeds de baas. Maar niet vandaag! Met de nieuwe selectie waren wij vandaag de baas. Dominant met goed combinatiespel, inzet en passie. 3 punten 5 doelpunten voor en twee tegen. Met 15 (bijna) fitte spelers vertrokken we naar Waalwijk. Opnieuw Rick onder de lat (geleend van derde), 4 man achterin ( Tomas, Carl, Ivar en Sebastiaan) 3 middenop (Thieu, Ramon en Patrick) en 3 voorin (Elroy, Chiel en Lau) Een sterke bank met Leroy, Ron(vijfde), Sven (a-jeugd) en Tatoo Tycho. We begonnen sterk. Ondanks het feit dat sommige eerste jaars senioren de Dongen Kwis gewonnen hadden. De bal ging gemakkelijk rond. WSC met veel lengte in de ploeg speelde vooral de lange bal. Niet zonder dreiging. Toch opende Olympia de score. Een perfecte corner van Thieu wordt door Chiel netjes voor de goal klaargelegd voor Elroy die de 0-1 op het scorebord brengt.

Stand Olympia 2

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode