Olympia 2

Olympia60 2 2016 2017 web

20190216 122117

Warming up onder de stralende zon

De uitwedstrijd tegen The Gunners 2 in Breda was een bijzondere wedstrijd: bijzonder slap in de eerste helft en bijzonder strijdlustig in de tweede helft. Echter de schade die we opliepen in de eerste 45 minuten was fors: 3-0 achter en zelf maar 1 goede kans gecreeerd.

20181208 151554

Deze strijders hebben hun bijdrage aan de overwinning al geleverd. 

Het tweede heeft het lastig. Blessures, een schorsing, iedere week (prima) gastspelers. Ook de uitwedstrijd tegen Bavel 2 was een puzzel. De statistieken spreken boekdelen: sinds 2009 heeft het tweede aan deze uitwedstrijd zegge en schrijven 1 heel punt overgehouden. Een blik op de ranglijst laat zien dat deze pot een belangrijk duel is. Afhaken of met een wedstrijd minder aansluiting houden bij de brede middenmoot. Bavel bezet de laatste plaats. Vorige week de degradatiekraker tegen WSC verloren. Nu ontvangt het Olympia. Wederom een mooie mix van Olympia. Spelers van eerste (stan en kevin), derde (sammy), vierde (robin),vijfde (ron den robin) en a-jeugd (Sven) sloten aan. Iedereen  minuten gemaakt, samen met Patrick, Tomas, Sebastiaan, Freek (c), Chiel, Jorik, Lau, Raymon, allemaal echte strijders op het kunstgras in Bavel. 

voab

Ondanks de 0-5 nederlaag was de stemming na de wedstrijd prima. 

De Sint en zijn Pieten zijn alweer enkele weken in het land,

ze hoorde bij het tweede is er van alles aan de hand.

Blessures, schorsingen en geen doelman,

kortom ze moeten creatief zijn en kijken wat er kan.

Vandaag thuis tegen VOAB de nummer drie,

vorig jaar legde ze die thuis met 2-0 nog over de knie.

Spelers van het eerste, het derde, vierde en a jeugd sloten aan

Sammy, Kevin, Ruud, Sven, Art en Robin hebben hun mannetje gestaan.

Kortom een aardig vreemdelingenlegioen,

het tweede was er blij mee, wat moesten we anders doen.

2

Ondanks het verse fruit geen punten voor Olympia 2.

Het Tweede heeft verzuimd 3 punten op te halen in Breda tegen Boeimeer. In wat uiteindelijk een spannende pot voetbal werd op het kunstgras in een druilerige Breda leverde geen punten op. Met 15 spelers op het formulier hadden we een sterke basiself en een sterke bank. Boeimeer is een prima ploeg die opvalt door de lengte die ze hebben. Daarmee is direct aangegeven dat dat een wapen van die ploeg is. Naast lengte hebben ze ook nog een paar aardige voetballers in de ploeg. Daar tegenover kunnen wij ook aardig ballen. Dat lieten we in de eerste helft nadrukkelijk zien. We waren de beter ploeg. Toch was het Boeimeer dat de score opende via een heel gemakkelijk gegeven penalty. Jochem had heel licht contact en de tegenstander liet zich heel mooi vallen. Tegenvaller. Echter het was Jochem zelf die op slag van rust uit een corner de bal snoeihard in het dak van de goal joeg. Eeen prachtige goal 1-1. en rust.

20181103 112139

Trainer Jeremy legt de tactiek uit. In de rust zet hij alle neuzen de zelfde kant op. Knokken met elkaar!

De uitwedstrijd tegen SSC'55, de koploper in onze klasse, heeft een punt opgeleverd. Op voorhand zouden we daar zeker tevreden mee zijn geweest. Echter na 95 minuten overheerste de teleurstelling. Er stond toen 1-1 op het scorebord. SSC liet in het eerste kwartier zien dat het een goed voetballende ploeg is. Het spel speelde zich vooral op de helft van Olympia af. Nu was de tactiek ook om SSC te laten komen en te loeren op een counter. SSC werd slordig, veel ballen konden worden onderschept en zo kwamen wij meer en meer in het spel. Op het middenveld kregen we zelfs een licht overwicht. De koploper uit Sprang - Capelle werd meer en meer gedwongen de lange bal te spelen. Onze verdediging wist daar wel raad mee. Na 24 minuten krijgt Leroy zijn eerste gele kaart, een terechte, van de scheids van dienst. Bij een uitval van ons tikt hij een tegenstander op de voet. 10 minuten later kunnen we juichen na een mooie aanval waarbij Tycho op aangeven van diezelfde Leroy, op de penaltystip de bal goed controleert en goed inschiet. 0-1. Op dat moment iets of wat tegen de verhoudingen in. 

Stand Olympia 2

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode