Vooraf was in de whats-app – groep de missie voor vandaag duidelijk: drie punten tegen mede degradatiekandidaat Taxandria. Uit gewonnen met 0-2. Vandaag moest het gebeuren. Er waren 15 fitte spelers die ervoor zouden gaan. De wind was vandaag een factor van belang. In de eerste helft hadden we die in de rug. Vooraf hadden we bepaald dat als de toss gewonnen zou worden we voor dit scenario zouden gaan. We wonnen de toss met windkracht 7 in de rug stormen op het doel van Taxandria. Na 20 goede minuten van onze kant werd het alsmaar moeilijker. Veel passes kwamen niet aan door de harde wind.  Taxandria leek beter met de omstandigheden om te gaan. Ze kwamen er een aantal malen gevaarlijk uit.

Toch kon het tweede de voorsprong nemen na een slim versierde vrije trap op 20 meter van het doel. Tegen alle afspraken in eiste Job de bal op en ging Bas Driesprong mee naar voren. Job schiet op de goal, Bas krijgt de bal op zijn rug, de  Taxandria verdedigers zijn in de war en gelegenheidsspits Danny knalt de bal in de touwen. Huppakee 1-0 doelpunt “DE PIJP”.  Na de voorsprong leunt Olympia achteruit. Steeds vaker kwamen we onder druk en de spelers uit Oisterwijk speelde in die fase beter dan de Dongenaren. De 1-1 kon dan ook niet uitblijven al viel die wat gelukkig. Voorzet van rechts werd gedragen door de wind waardoor Kevin h20 eronderdoor ging en de spits van Taxandria knap de bal achter Kenneth schoot. Met hangen en wurgen haalde we de rust. Taxandria had een tweetal zeer goede mogelijkheden op een voorsprong, gelukkig voor ons was Kenneth paraat. In de rust werd het middenveld aangepakt. Rolf voor Vince, Rick voor Khalid, en Clayton voor de moegestreden Danny. Tegen de wind in werd het voetbal van Olympia verzorgder. Hoewel we weinig creëerde was er toch een overwicht. Bij Taxandria vielen vele spelers met regelmaat naar het gras, een beeld dat we kende uit de uitwedstrijd. Niet verwonderlijk met een groot leeftijdsverschil. We speelde met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Uiteindelijk kregen we nog twee hele  grote kansen, eerlijkheid gebied te zeggen ; “uit het niets”. Deze werden niet verzilverd, jammer maar helaas. Met elkaar moeten we dat accepteren en elkaar niet verwijten. Ik kan leven met een punt, zeker nu Merlijn heeft verloren. We gaan er samen voor om in de derde klasse te blijven. Volgende week tegen laagvlieger GDC. Laten we daar de lijn van 2014 voortzetten, ongeslagen!

De scheids van dienst verdient ook een compliment, goed gefloten en de kaarten op zak gehouden in deze sportieve wedstrijd.

Ad

Stand Olympia 2

 

 

Periodestanden

1e periode

 

 

2e periode

 

 

3e periode