Tweede20140222Het tweede heeft met de overwinning op GDC het gat naar de degradatiestreep op 7 punten gebracht. We staan nu gedeeld 8 ste met Taxandria en GDC.
De wedstrijd werd sterk begonnen, het balletje ging goed rond. Er was beweging in alle linies. Combinatievoetbal zoals we dat al eerder hebben laten zien. We speelde in een 4-4-2 opstelling omdat de meeste spelers zich daarbij het lekkerst voelen.

Het strijdplan was een beetje in te zakken en bij de omschakeling de snelle spitsen Roland en Bas te lanceren. Hoewel er wel mogelijkheden waren om dit plan uit te voeren bleek dat lastig uitvoerbaar. De diepe ballen waren veelal te hard, te hoog, te zacht, te ver naar buiten maar nooit op maat. We hadden wel het overwicht maar creëerde nauwelijks kansen. Weggeven deden we niets. Achterin stonden Luuk, Bas, Job en met name Kevin hun mannetje. Na een inworp van Kalil, vooraf gegaan door de inmiddels bekende salto, kwam de bal in de 16 en werd woest uitverdedigd. In de rebound werd Rick aangetikt en een vrije trap op 20 meter. De plek waarvan Job dacht : “dat ging vorige week ook goed” Hij eiste de bal op stuurde, Rolf weg (die ook wel zin had de bal in de kruising te jagen) en legde de bal klaar. Muur op afstand, keeper in de verkeerde hoek. Het schot van Job was een perfect schot, krom, laag, hard langs de muur en precies langs de paal het netje in. 1-0 GOAL . Verdiend op dat moment. Op het einde van de eerste helft kregen Job en Kevin nog even medelijden met GDC en gaven de meest makkelijke ballen in de voeten van de tegenstander. Gelukkig hebben we Kenneth in de goal die de nul wist te houden. In de rust nog wat tips en twee wissels. Kalil en Bas R. eruit en Clayton en Jeroen van R er in. Carl en Rick bleven centraal op het middenveld. De wedstrijd werd wat feller vooral van GDC kant. De inzet aan onze kant bleef hoog en op die manier konden we GDC van ons doel houden. De hele tweede helft gebeurde er weinig. Nog een wissel Paul voor Rick die moegestreden was. Het venijn zat in de staart. 5 minuten voor tijd een verwoestend schot van GDC op de lat. 1 minuut daarvoor had Kenneth de bal onder de lat vandaan getikt tot corner. 3 minuten voor tijd uitbraak van ons afgewerkt door Roland op de lat! In de laatste 2 minuten krijgt GDC nog twee kopkansen die gelukkig geen van beide doel troffen. Het eindsignaal kwam als een verlossing! 3 punten en eerste overwinning in 2014 en nog steeds ongeslagen. In de kleedkamer werden nog verschillende liederen gezongen over fietsen zonder zadels, vrienden van van Swieten. Volgende week Carnaval en daarna gaan we de draad weer oppakken.

 

Stand Olympia 2

 

 

Periodestanden

1e periode

 

 

2e periode

 

 

3e periode