download

De thuiswedstrijd tegen The Gunners 2 uit Breda werd onder perfecte omstandigheden gespeeld. Een mooi zonnetje, een goed veld en een prima selectie. 15 man op het digitale wedstrijdformulier. Het was even puzzelen hoe we zouden beginnen. De gasten uit Breda zijn voor het tweede een onbekende tegenstander. Met een versterkt middenveld begonnen we maar al snel was het duidelijk dat ons middenveld meer aanvallende dan verdedigende taken zou krijgen. 

De bal ging met fases prima rond. Voetballend waren we licht in het voordeel. The Gunners daaren tegen creeerde meer kansen. De lange bal werd door hen vaak gehanteerd. Met snelheid voorin kwamen ze een aantal malen gevaarlijk door. Gelukkig voor ons gingen alle pogingen voorlangs.

Na 40 minuten leken we met 0-0 de rust in te gaan. Echter na een spelhervatting na een blessure behandeling stonden we achterin niet goed. De snel gegeven lange bal viel perfect over onze laatste linie en werd door een Bredanaar keurig over de tot dan toe foutloos keepende Rick gelift. 0-1. Balen en op dat moment tegen de verhoudingen in. We zetten nog een keer nadrukkelijk aan en dat resulteert 2 minuten later in een perfecte voorzet van rechts door Tomas. De bal valt helaas net over Chiel heen maar daarachter staat Lau op 4 meter van het lege doel, zo vrij als een vogeltje, om de bal in te tikken. Een vervelend stuitje in de bal zorgde ervoor dat deze kans er niet in ging en de thee met een achterstand werd gedronken. Twee wissels in de rust. Leroy en Elroy erin. Meer beweging en snelheid in de ploeg. Na 10 minuten betaalde die wissels zich al uit. Een perfecte bal van Dennis op Leroy die vervolgens Elroy perfect bediend en op zijn beurt de bal in de loop aan Raymon geeft die de 1-1 op het scorebord zet. Dan hebben we nog 35 minuten om de klus af te maken. Ondanks het veldoverwicht komen er nog maar weinig kansen. De lat en de paal worden nog geraakt maar geen doelpunt. The Gunners blijven loeren op een counter en krijgen ook nog wat kansjes. Tycho en Teun maken ook nog minuten maar kunnen niets meer forceren. Eindstand 1-1. Daar is mee te leven.

Stand Olympia 2

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode