20190216 122117

Warming up onder de stralende zon

De uitwedstrijd tegen The Gunners 2 in Breda was een bijzondere wedstrijd: bijzonder slap in de eerste helft en bijzonder strijdlustig in de tweede helft. Echter de schade die we opliepen in de eerste 45 minuten was fors: 3-0 achter en zelf maar 1 goede kans gecreeerd.

Geen enkel duel goed aangegaan, te veel onrust in de (jonge) ploeg, te weinig beweging en aansluiting, kortom het was niet best. Met 8 spelers onder de 20 jaar in de basis is het misschien vragen om problemen zeker tegen een ploeg met veel fysieke kracht. Maar voetballen kunnen ze dat laten ze op de training zien. Onze aanvallers werden in het eerste bedrijf nauwelijks bereikt. Lau stond op een eiland en maakte veel meters samen met Stan. Het leverde alleen weinig op. De aansluiting vanuit het middenveld liet te wensen over. Druk zetten doe je met z'n allen en als dat niet gebeurt kan de tegenstander zich daar gemakkelijk onderuit voetballen. Na een van de weinige corners van onze kant breekt Gunners eruit en scoort de 1-0. 11de minuut. Een kwartier later legt de scheids de bal op de stip na vermeend duw- en trekwerk van Tomas. Onverbiddelijk ingeschoten en 2-0 achter. Gemakkelijk gegeven. De 3-0 en de wedstrijd in het slot valt net voor rust. een mooie aanval , dat moet gezegd van The Gunners, levert de nekslag voor ons op, zo lijkt het.

In de rust is het stil in de kleedkamer. De tweede helft met Sven en Elroy enbij en wat omzettingen in de veldbezetting komen we getergd uit de kleedkamer. Vanaf de 46 ste minuut zijn wij de baas, aggressie, samen werken, hoog druk, bal wel rond spelen nu, aanbiedenen  bewegen zonder bal, plotseling zijn we een team, een elftal dat wil winnen. Chiel komt er nog bij in de 70ste minuut en wat al een tijd in de lucht hing gebeurde ook: een Olympia-doelpunt gemaakt door Elroy die in de strijd voorop ging. Zijn inbreng zorgde voor vertrouwen en vuur in ons spel. 3-1 en nog ruim een kwartier. De volledige spanning kwam terug toen Chiel in de 80ste minuut een terecht gegeven strafschop in de touwen joeg. Nog 10 minuten vol gas erop. The Gunners hadden het benauwd, blessures, kramp, wisselde nog 2 keer om grip te krijgen op de wedstrijd. Tevergeefs het tweede was de baas, dreigend maar niet meer succesvol helaas. Een stunt hing in de lucht. Uiteindelijk verloren in een wedstrijd met twee gezichten. 

gunners1

Soms moet je als team in de spiegel kijken!!

Stand Olympia 2

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode