image 2019 03 31

Spelmoment uit Capelle 2 - Olympia60 2 

De inhaalwedstrijd tegen Capelle 2 is voor het Tweede teleurstellend verlopen. Na een teambuildingsactiviteit op vrijdagavond (die zeer geslaagd was) reisde we met een grote, haast fitte selectie af naar Capelle.

Het tweede kan de punten goed gebruiken. We bungelen al weken onderin. 3 punten zou betekenen dat we weer aansluiting vinden bij de middenmoot. Het liep allemaal anders. Voetballend waren we zeker niet de minste. Capelle gooide er met vlagen flink de beuk, veel overtredingen Steven kan daar over meepraten. Na 15 minuten is het door zwak verdedigen van onze kant een Capellenaar die uit de rug van onze back loopt en laag en hard inschiet. 1-0. Niks aan de hand, tijd genoeg. Ons spel wordt er echter niet beter op. Veel onnodig balverlies en duels werden te vaak verloren. Ook de tweede bal was zelden voor ons. Toch krijgen we een tweetal goede kansen maar zowel Stan als Kevin hebben het vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft een zelfde beeld. Wedstrijd in evenwicht en de kansen vallen nu iets vaker aan onze kant. In de 60ste minuut weet Kevin het net wel te vinden. Een haast identieke goal als die van Capelle. 1-1. Het geloof is ineens. Het loopt plots allemaal net iets soepeler aan onze kant. Echter na 6 minuten krijgen we een lullige goal tegen. In een duel in ons vijf metergebied, schiet onze verdediging de bal tegen een tegenstander die de bal van richting veranderde en zo de 2-1 liet aantekenen. Even later wordt Elroy gevloerd aan de andere kant en daar waar iedereen een penalty verwachtte liet de schieds gewoon doorspelen. 10 minuten later aan onze kant een lichte overtreding waarop de scheids de bal op de stip legde. Het cadeautje werd niet uitgepakt, de bal ging op de paal. Met nog een kwartier te spelen dringen we nadrukkelijk aan om de gelijkmaker te forceren. Dan laten we ook ruimtes achter. Capelle profiteerde daar slim van door de 3-1 aan te tekenen. De scheidsrechter was inmiddels ook goed op dreef en strooide (vaak om onduidelijke redenen) kwistig met kaarten. Ondanks alle goede bedoelingen geen punten voor het tweede. Volgende week een nieuwe kans uit bij VOAB.

capelle1

Volop keuze om te wisselen. 

Stand Olympia 2

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode