bavel

Thieu en Tomas de doelpuntenmakers vandaag!

De thuiswedstrijd tegen Bavel 2 is in een mooie driepunter voor Olympia 2 geeindigd. Bavel is de rode lantaarndrager in onze competitie en de uitwedstrijd in Bavel werd ook door ons gewonnen. Winnen was de opdracht!

Vandaag waren er wel wat personele problemen. Op het laatste moment werd good old Tom Jansen nog aan het wedstrijdformulier toegevoegd. De eerste helft was redelijk in evenwicht. Ondanks dat Bavel op de laatste plaats staat lopen er toch een aantal prima voetballers in hun elftal. Olympia krijgt in de eerste helft de beste kans in de 35 ste minuut. Patrick schiet net voorlangs als hij 1 op 1 op de keeper afgaat. Ook Chiel kreeg nog een mogelijkheid maar zijn schot ging ruim over. Bavel bleef loeren op kansjes en was vooral bij dode spelmomenten met veel lengte in ons strafschopgebied. Ruud, Ivar, Pjotr en Tomas stonden hun mannetje in de verdediging. Middenop viel vooral Jorik op met zijn meer dan voortreffelijk en venijnig spel. Hij ging voorop in de strijd om het middenveld waar Raymon, Thieu en Stan veelal de baas waren. De rust werd met 0-0 bereikt.

In de rust ging Patrick eruit met een lichte hamstring blessure, Pjotr werd ook gewisseld. Tom en Sebastiaan kwamen erin. Deze wissels betekende geen verzwakking Olympia kreeg langzaam aan een veldoverwicht. Toch duurde het tot ver in de tweede helft eer we doel troffen. Thieu was degene die na een goed lopende aanval over links de bal min of meer in de schoot geworpen kreeg van de ongelukkige Bavel goalie. Thieu bedacht zich geen moment en schoot zuiver en hard laag in de hoek en liet de 1-0 aantekenen. 10 minuten later leek de wedstrijd in het slot gegooid te worden toen Tomas zijn derde goal ooit scoorde. (zijn doelsaldo is nog -1 want hij heeft ook 4 eigendoelpunten gemaakt) Een strakke voorzet van Stan werd door Tomas fenomenaal gecontroleerd met zijn fluwele rechtervoetje , een stuitje en een vlammend schot laag, hard, zuiver en onhoudbaar in het netje. BAM 2-0. Nog 15 minuten. we lijken op rozen te zitten. Echter 2 minuten later weet Bavel vanuit een vrije trap de 2-1 in te koppen. De lengte van Bavel werd goed benut en onze middenvelders stonden op dat moment lucht te dekken. Enfin rug rechten Leroy erin voor Stan en door. Het waren nog spannende minuten maar de overwinning werd terecht over de streep getrokken. Met deze drie punten zetten we een goede stap richting klasse behoud. 

bavel1

Stand Olympia 2

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode