image 2019 05 11

 Tomas was heer en meester in de verdediging. 

Vandaag de lastige thuiswedstrijd tegen de trotse kampioen uit Sprang-Capelle. SSC 2 is vorige week kampioen geworden en promoveert na een jaar weer naar de tweede klasse.

Het tweede sprokkelt punten voor lijfsbehoud in de derde klasse. Bavel is eruit dat is duidelijk. WSC, Madese boys en Olympia zijn nog niet veilig. Dan komt de kampioen op bezoek en missen we veel spelers. De JO onder 19 schiet te hulp. Stan B., Luc H. en Tom L. sluiten aan .En hoe!. Luc start in de basis en maakt 60 minuten. Tom maakt 35 minuten en Stan ruim 20 minuten. Alle drie de jonkies geven vol gas en maken het tweede een solide team. Voetballend doen we niet onder voor de kampioen die geen cadeautje uit kwam delen. Ze gingen vol voor de punten. Het tweede vecht voor ieder punt tegen degradatie.

De eerste helft spelen we compact vanuit een 4-4-2 opstelling. Veel loopvermogen bij ons compenseert het betere positiespel bij SSC. De beste kans is voor Lau in de 30ste minuut als Raymon hem met een slim steekpassje voor de vijandige goal zet. Helaas mist Lau. SSC speelt goed maar creeert weinig. In de rust gaat Chiel naar de kant en komt Sammy erin. In de uitwedstrijd was hij belangrijk. Hij krijgt een mooie kans in de tweede helft maar zijn vizier stond niet op scherp. Tomas en Stan v.L. komen steeds meer in de wedstrijd. Pejotr, Luc, Ivar en Captain Ruud winnen hun duels en we komen meer en meer boven te liggen. Helaas wist het slimme SSC een counter goed uit te spelen en tegen de verhouding in de 0-1 aan te tekenen. Robin in de goal is kansloos. Domper! Klasse dat het tweede de rug weer recht en vol op de aanval gaat. Stan B komt erbij en valt goed in. In de 80 ste minuut krijgen we terecht een penalty. De SSC verdediging bezwijkt onder de druk en er wordt aan de noodrem getrokken. Penalty. Patrick eist de bal op, hij heeft vertrouwen en stelt niet teleur. Goed strak ingeschoten en 1-1. Meer dan verdiend! Nog een kleine 10 minuten waar we er vol voor gaan. Achterin gesloten en in balbezit vol gas erop. Helaas levert het niets meer op. Een punt tegen de kampioen is niet slecht. Volgende week moeten het 3 punten worden thuis tegen WSC om in de derde klasse te blijven. Met het spel van vandaag moet dat zeker lukken. De jongens / mannen van de JO 19 bedankt! Klasse gedaan alle drie!

image 2019 05 11 1

Luc net gewisseld en Stan (nog) op de bank.Freek de geblesserde captain op de bank.

Stand Olympia 2

 

Periodestanden

1e periode

 

2e periode

 

3e periode