v1

Stan, Guus, Robin en Danny kwamen het Tweede versterken! allemaal minuten gemaakt op een positieve manier.

De tweede wedstrijd van dit prille seizoen is voor het tweede in mineur geeindigd. Op de blessurelijst stonden 5 spelers. Jorik, Chiel, Patrick zijn niet beschikbaar door blessures. Stijn, Thieu en Sven zijn er ook niet. Jesse was een groot vraagteken. Gelukkig kan de laatste toch nog minuten maken.

Olympia zou Olympia niet zijn als er geen beroep gedaan kan worden op andere elftallen. Danny van het vijfde, Robin van het vierde en Stan en Guus van JO19 sluiten aan. Uiteindelijk komen we met een volwaardig elftal aan de start. We beginnen goed. De bal gaat goed rond. Geduldig en gedisciplineerd komt ons positiespel op het kunstgras van VOAB gedegen over. De eerste de beste corner in de wedstrijd is het raak voor ons. Pjotr toornt hoog boven alles en iedereen uit en knik beheerst binnen. 0-1. Netjes! We zijn dan 5 minuten bezig.

Lang hebben we niet genoten van deze voorsprong. Amper 5 minuten later stond de 1-1 op het scorebord. Een curieuze goal, door de wind gedragen gaat de bal  als een voorzet  richting doel en onfortuinlijk over Wouter heen in het net. VOAB laat zien dat het een aantal goede voetballers binnen de lijnen heeft. Hun positiespel is vooral gebaseerd op steekballen in de ruimte achter onze verdediging. Nog voor rust weten ze twee maal door het midden met een lage en hoge bal onze verdediging te verrassen. Bij rust is het dan ook 3-1. Niet onverdiend. Extra tegenslag voor het Tweede is dat Wouter in de rust in de kleedkamer achter moet blijven met een liesblessure. Pjotr neemt zijn plaats onder de lat in. Dat doet hij niet onverdienstelijk. Uiteindelijk weet VOAB geflatteerd met 6-1 te winnen. En het Tweede dan? Geen wapenfeiten in de tweede helft? Ja zeker wel: Robin mist op een haar nadat hij een verdediger een panna geeft en de keeper passeert maar de bal net van zijn voet springt. Stan snoeit de bal nog een keer op de paal. Ruud en Steven krijgen nog halve kansen.  VOAB is slim genoeg om in de omschakeling toe te slaan. De 4-1 is daarvan een voorbeeld. Een corner voor ons die verdedigd wordt en in 3 balcontacten weet VOAB aan de andere kant te scoren. Een counter uit het boekje. We moeten in VOAB onze meerdere erkennen. Danny, Stan, Robin en Guus dank voor jullie inzet, klasse dat jullie ons wilde helpen.

v2

Spelmoment in de tweede helft waarin het Tweede nog 20 minuten aandrong

 

Stand Olympia 2

 

 

Periodestanden

1e periode

 

 

2e periode

 

 

3e periode