boeimeer1

Langdurig geblesseerde Carl en Freek zagen hun ploeggenoten een punt pakken tegen Boeimeer.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Boeimeer op het programma. Het tweede had vandaag de luxe om 17 spelers beschikbaar te hebben. Tim wilde zijn langverwachte rentree gaan maken, maar had nog teveel last van zijn knie waardoor we met 16 spelers op het wedstrijdformulier stonden.

Vanaf het begin was duidelijk dat Olympia de beter voetballende ploeg was en dit resulteerde in een veldoverwicht wat eigenlijk de gehele wedstijd aanhield.

 

Na 10 minuten was het Ruud die de vandaag op het middenveld geposteerde Thieu diep zag gaan en hem met een pass over de verdediging van Boeimeer vrij voor de keeper zette. Thieu twijfelde niet en zette de 1-0 voorsprong op de borden.

Enkele minuten later was het wederom Ruud die de bal veroverde op het middenveld en een vrije doortocht had naar de keeper, helaas moest hij met zijn zwakkere linkerbeen schieten en ging de bal over.

Boeimeer kwam eigenlijk niet in de buurt van doel van Olympia, maar een weggeschoten bal kwam bij de rechtsbuiten terecht die de bal laag voor het doel schoot en hier stond de spits vrij om de 1-1 binnen te tikken.

Olympia liet de koppies niet hangen en de kreten vanaf de bank zoals “Hup” “Voorwaarts” en “Schop tegen die bal” hielpen daar zeker bij. Iedereen weet dat dit de gebruikelijke aanmoedigen zijn van de geblesseerde Carl en Freek die hun enthousiasme probeerden over te brengen op het team.

Na een half uur spelen kwam Olympia weer op een verdiende 2-1 voorsprong. Na een mooie aanval zette Sven de bal voor en Kevin schoot de bal beheerst in de hoek.

Gelijk hierna probeerde Ruud de bal vanuit een vrije trap nog te verlengen in het doel. Dit was geen makkelijke kans en ook deze bal ging helaas over de goal van Boeimeer.

Olympia ging door met aanvallen en wederom was het een wild weggeschoten bal die bij een speler van Boeimeer terecht kwam. Ook nu kon de bal breed worden gelegd en simpel worden binnen getikt voor de 2-2.

Na rust hetzelfde spelbeeld, Olympia valt aan en Boeimeer probeert met lange ballen de aanvallers te bereiken.

In de tweede helft schiet Boeimeer 1 keer op doel, dit was echter geen probleem voor Wouter die deze bal bekwaam onschadelijk maakte. De verdediging van Olympia was in de tweede helft sterk in de duels en onderschepte nagenoeg iedere lange bal.

Olympia legde een aantal mooie aanvallen op de mat en kreeg ook enkele mogelijkheden door vroeg druk te zetten op de verdediging van Boeimeer. De grootste kansen waren ook deze helft voor Ruud, een corner viel net niet goed op zijn hoofd, een prachtige pass van Sebastiaan kopte hij net naast en ook een schot van de 16 meter werd gekeerd door de keeper. Jammer voor Ruud dat hij zijn inzet niet beloond zag worden met een doelpunt.

Naast bovenstaande kansen had de keeper van Boeimeer nog een goede redding in huis op een vrije trap van Patrick. Niet lang hierna klonk het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter en eindigde de wedstrijd in 2-2.

Olympia had een groot veldoverwicht, maar wist helaas de kansen niet te benutten en had in een aantal situaties ook zekerder moeten zijn in de eindpass. Dit is wel een wedstrijd waar we mee door kunnen , er is veel strijd geleverd en dat is toch waar alles mee begint. Nu deze week trainen en volgende week thuis tegen Bavel.

Stand Olympia 2

 

 

Periodestanden

1e periode

 

 

2e periode

 

 

3e periode