20190209 154001

Na de wedstrijd ons eerste aanmoedigen.

Na een lange winterstop werd er dan eindelijk weer om de punten gespeeld. Willem II kwam op bezoek. Een goede ploeg met veel routine binnen de gelederen. De uitwedstrijd was een hele goede van onze kant. In Tilburg hadden we gewonnen.

Echter de stand op de ranglijst laat zien dat we ieder punt nu hard nodig gaan hebben. In de winterstop werd de selectie aangevuld met Pjotr en Sven. De spelersgroep was ruim deze keer. Freek, Carl, Tycho en Sebastiaan kwamen niet op het formulier vanwege blessureleed. Robin keepte dit keer met Ruud (captain) en Ivar centraal, Tomas en Sven op de backposities, Middenop Kevin en Patrick met steven en Elroy van de zijkanten, voorin Chiel en Raymon. Lau, Pjotr, Jorick en Thieu starten op de bank. 

 De eerste helft speelde we tegen de wind in. Het spelbeeld kantelde al snel in het voordeel van Willem II. Zij hadden net iets meer rust aan de bal en de passing was nauwkeuriger dan bij ons. Al snel bleek dat de Tilburgers het omschakelen tot kunst hadden verheven. Twee momenten van onachtzaamheid bij ons leidden tot doelpunten van de tegenstander. De eerste nog uit een gemakkelijk gegeven strafschop die koeltjes werd ingeschoten. Dat was na 18 minuten spelen. Toch wisten we in de 42 ste minuut langszij te komen. Sven stoomt over rechts op en geeft een prima lage voorzet op Raymon die achter het standbeen langs de bal over de lijn laat rollen. 1-1. Hou vast tot de rust. Dat lukte echter niet, op slag van rust schakelt Willem II opnieuw razendsnel om en countert met de wind in de rug heel Olympia op een hoop. 1-2. Rust. Lau komt er in voor Chiel en de opdracht in de tweede helft is duidelijk. Er zit meer in maar dan moet er ook meer energie in gestopt worden. Hoog druk zetten, met z'n alle, rust aan de bal en vaker de andere kant zoeken. Die opdrachten werden in de tweede helft perfect uitgevoerd. Met de wind in onze rug kwam Willem II nauwelijks meer van de eigen helft. Het werd een omsingeling waar de Tilburgers geen raad mee wisten. Toch duurde het tot de 74 ste minuut eer we de verdiende gelijkmaker scoorde. Een prachtige vrije trap van Raymon die via de onderkant van de lat in de goal ging. 2-2. Het laatste kwartier leverde geen goal meer op wel wat kansjes. Jorick, Pjotr en Thieu maakte ook nog minuten. We kunnen leven met een punt daar waar we op basis van de tweede helft iets meer aanspraak mochten maken op de winst. laten we volgende week verder gaan waar we deze week gebleven zijn. Goed voetbal met 100 % inzet.

20190209 130947

 Sterke bank!