Olympia 4

olympia4

Vierde

Het Vierde is bezig aan een lekker seizoen. Voor Cees Dirne reden om e.e.a. op de gevoelige plaat vast te leggen bij de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen ONI.

Klik hier voor de fotoserie

Indelingen olympia 60  4 reserve 5e klasse 24      vernr bb-jh-83q

Vereniging          elftal          plaats                  telefoonnummer        tijd

Olympia              4                 Dongen               0162316734             13.00

4 mocht deze zaterdag naar Oosterhout voor de westrijd tegen SCO Tofs. Een ploeg die boven Olympia 4 staat maar dat geldt voor alle tegenstanders als je laatste staat. De opkomst was deze zaterdag niet al te best . Gelukkig was Marcel Smelser zo vriendelijk om mee te doen. 13 man moest voldoende zijn.

De zaterdag begon ongewoon, spelers die wel kwamen, zich afmeldden om vervolgens toch te komen en later toch weer niet. Spelers die licht geblesseerd waren, niet zeker wisten dat ze wedstrijd zouden kunnen spelen, liefst toch de hele wedstrijd wilden voetballen maar misschien bij de warming-up al afhaakten. Snapt u het nog?

Na de komische slapstick-winst van vorige week waarin de tegenstander leek te scoren maar de bal op Jurrie-Koolhof-wijze er toch niet in ging, zat het goede gevoel in de hoofdjes van 4. Sommige vonden het gestolen punten, anderen een heroïsche overwinning. Winst was het zeker!

De wedstrijd in Sprang Capelle tegen SV Capelle 5 begon goed. Na een tikkie-takkie combinatie wist Tom al vrij vlug het net te vinden. Voor Tom al weer zijn 3e doelpunt in 3 wedstrijden.

Net als ieder seizoen ook dit jaar weer een ploeg van NEO als tegenstander. Je weet nooit welk elftal en de samenstellingen daar veranderen volgens mij ook iedere zaterdag. Ook dit keer weer een geheel ander elftal dan vorig seizoen. Olympia had wederom een afscheidswedstrijd voor Carl bedacht, een wekelijks terugkerend iets en dat mocht in Sprang Capelle gebeuren.

Met een elftal aan geblesseerde en zieke spelers stonden we zaterdag met 10 man in de kleedkamer. Albert bracht uitkomst en zo stonden we toch met 11 man op het veld. Albert is zo'n jongen die met z'n Olympia-tenue aan slaapt en je dus 5 minuten voor de aftrap nog rustig kunt bellen. 2 minuten later staat hij dan met natte haartjes op het veld. Soms gaat ie ook met natte haartjes naar huis maar dan is ie in de sloot gereden. Onmisbaar voor Olympia en nu dus ook voor het 4e.

Nu het 4e hofleverancier is geworden van het 2e moesten we naarstig op zoek naar nieuwe spelers. Onze eigen Balotelli bracht uitkomst en wist enkele vrienden over te halen.

Voor wie het niet weet; we hebben sinds dit seizoen Wessel in ons elftal. Een jongen die met veel lawaai binnenkwam vanuit Oosterhout, de snelste rechtsback van Olympia is en als keeper bijna een fenomeen. Doelpalen testen met zijn voorhoofd is zijn tweede natuur. Zo'n type. Afgelopen zaterdag stortte hij met leeuwenmoed zich verschillende malen voor en op de tegenstander met maar één doel; De bal tegenhouden. Volgens sommigen was hij de Man of the match afgelopen week.

Het was een drama vorige week. De wedstrijd tegen PCP werd een wedstrijd tussen de scheidsrechter van dienst en PCP. Helaas eindigde dit in een verlies voor alle partijen, een staking van de wedstrijd. Enige lichtpuntje van die zaterdag was toch wel het spel van Olympia 4. Na een competitiestart van 2 verliespartijen leek het lek boven en was 4 op de goede weg. Zou deze positieve ontwikkeling zich woensdag voortzetten voor het beladen bekerduel tegen vv Gloria?