Als eenvoudige achterhoedespeler ga ik al jaren mee. Balletje afpakken en inleveren bij degene die wel kan voetballen. Advocaat zou een moord doen voor zo’n gedisciplineerde speler. Maar een verhaal over mij... nog nooit ergens gezien. Te gewoon. Ik kan ook vertellen dat Sander altijd met leeuwenmoed voetbalt of dat Maurice als verdediger vaak als een irritante horzel aan z’n tegenstander blijft plakken. Maar ja, kun je daar een verhaal over schrijven? Dan de buitengewoon sterk keepende Koert die elk weekend naar de camping gaat...of Jeroen die na een beresterke eerste helft aftaait om voor z’n schoonouders te gaan koken. Wel heel gewoon allemaal.

Koen vond het veld te lang... Vertel eens iets nieuws Koen. Dat is al 100 jaar zo! De lange strakke trap van Robbert was beslissend. Maar ja... Hij doet eigenlijk nooit gekke dingen waar wij bij zijn. Carl had z’n dag niet terwijl het wel zijn wedstrijd was en Danny had wel z’n dag maar het was niet zijn wedstrijd... of zoiets. En Armando doet gewoon elke week z’n ding. Echt heel gewoon allemaal.

Voorin voetbalde deze week  bij ons de prima donna’s Lucas en PeeWee. Lucas is een kleurrijke jongen met roemrucht verleden. Inderdaad... verleden. PeeWee is onze jonge hinde met veel toekomst. Maar als wij een glaske bier drinken neemt hij een fleske Jupiler en waar wij een fleske Jupiler drinken neem hij een glaske bier. Nog niet helemaal geschikt voor de top van het vierde dus. Kan ik daar iets over schrijven?

We hadden afgelopen zaterdag eigenlijk best een gewoon elftal zonder in het oog springende spelers. Dacht ik...

In de tweede helft diende hij zich plotseling aan; Balotelli. Hij kwam, stond buitenspel, keek achterom, stond weer buitenspel, keek nog eens achterom, vroeg de scheids of hij z’n veter mocht strikken en scoorde 2 keer. Zomaar, pats boem. Tegenstander en medespelers vertwijfelend achterlatend. Daar zou dit verhaal eigenlijk over moeten gaan.

Een goede wedstrijd tegen een knap voetballend RWB waarin wij als gewone stervelingen tot de laatste seconde moesten knokken om ons vege lijf te redden. Gelukkig hadden we Balotelli nog. RWB- Olympia 0-2.

Hans den Boer