Olympia 4 mocht deze zaterdag afreizen naar Waalwijk. Bij Baardwijk, je weet wel, naast het RKC 'you never wolluk alone' stadion. En Baardwijk had de wedstrijd zeer serieus genomen en de psychologische oorlogsvoering was voor de wedstrijd al begonnen. Bij binnenkomst in de kleedkamer hing daar een zeer bijzondere lucht, zeg maar gerust stank. Na onderzoek bleek er een welkomstkado in de wc pot te liggen van 4 bij 25 cm. Wat opleverde was kokhalzende spelers en Sander met een vloertrekker de drol door de pot proppend, en de wedstrijd moest nog beginnen. Olympia had echter wel een voordeel. De twaalfde man stond achter Olympia. Dat bleek later toch anders te zijn, de twaalfde man zat achter in de auto bij Koen. Ron was opgetrommeld om als twaalfde man mee te gaan, nog licht geblesseerd ook. De opkomst was niet al te best deze zaterdag.

Baardwijk had nog alle kansen om kampioen te worden en had voor deze wedstrijd speciaal scheidsrechter 'Ome Gerard' geregeld. Je zou zeggen dat dit een rare naam is voor een scheids maar menig speler en technische staf van Baardwijk noemde hem zo. In de eerste helft bleek al snel dat Baardwijk met jonge, fitte en technische spelers het betere van het spel had. Olympia wist echter lang stand te houden en dit leverde de nodige spanning op bij de jonge honden van Baardwijk. De frustratie werd echter zo erg dat ze tot 3 maal toe, 1x Marc Roovers en 2x Rob Haarbosch, spelers doodschoppen verkochten. 'Ome Gerard' zag er wel overtredingen in maar de straf was maar 1 maal 5 minuten straf voor een speler van Baardwijk. Ondanks deze charges wist Baardwijk niet tot scoren te komen en hield Olympia het tot de rust vol met een stand van 0-0.

 

In de kleedkamer tijdens de rust was er weinig bespreking mogelijk. De spelers van Olympia hielden hun neuzen dicht daar de lucht nog niet geklaard was. Na rust kreeg Baardwijk steeds betere kansen om de score te openen. Toch hadden ze 'Ome Gerard nodig om de wedstrijd te laten kantelen. Na een handsbal net buiten de 16 weigerde hij Olympia een vrije trap te geven. Vervolgens was het 5 minuten later aan de andere kant wel raak en gaf hij een penalty, overigens wel terecht. Op dat moment was het verzet van Olympia grotendeels gebroken. Toch wilde 'ome Gerard' zeker zijn van de overwinning en liet hij een vrije trap voor Baardwijk 15 meter van de juiste plaats nemen. Tot dan toe had hij hier heel de wedstrijd al moeilijk over gedaan en de bal iedere keer een paar meter terug laten leggen. Nu dus niet en uit deze snelle counter viel de 2-0. Vlak voor tijd mocht Baardwijk nog 3-0 maken en de eindstand was bereikt.

 

Na de wedstrijd verdween 'Ome Gerard' in de kleedkamer bij de jongens van Baardwijk, waarschijnlijk om de tactiek voor de volgende thuiswedstrijd te bespreken. En misschien in ruil voor het thuisfluiten mag hij even onder de douche meekijken, wie zal het zeggen. Het verhaal ging ook de ronde dat hij de bus rijdt naar de uitwedstrijden. Al met al was Olympia letterlijk en figuurlijk te kakken gezet.

 

Tot volgende week.