Olympia 4 had een week na kunnen denken over het pijnlijke verlies bij BLC, daar met 8-2 verloren werd. En er was veel nagedacht. Misschien wel teveel. Nog voor het omkleden kwam leider Hans met de Quote; 'Er is niemand die niet afmeld die dan ook niet komt!" Schiet mij maar lek maar ik en velen met mij hadden geen idee wat hij bedoelde. Helaas bleef deze quote wel in diverse hoofden spelen tijdens de wedstrijd.

Een goede opkomst deze zaterdag dus weer hulptroepen meegestuurd met 2. Er bleven nog 16 spelers over om het klusje te klaren tegen RWB. Dat klusje mocht geen probleem zijn want we hadden vorig seizoen 2 keer van ze gewonnen.

 

In de eerste helft was het dan ook Olympia dat het betere van het spel had maar echt uitgespeelde kansen waren er niet veel. Uit een rebound werd er na ongeer een half uur gescoord en eindelijk de 1-0 op de borden. Olympia mocht daar echter niet lang van genieten. Een diepe bal van RWB werd door Hans twijfelachtig verwerkt, keuze uit wegnaaien over de zijlijn of passen over 10 meter. Hans was zelf nogal in de war over zijn eigen quote voor de wedstrijd, hij snapte hem zelf ook nog niet. Het werd uiteindelijk stil leggen voor de tegenstander die hier keurig gebruik van maakte. 1-1 ruststand. Nog geen man overboord daar Olympia sterker was.

 

In de rust werd het nog ingewikkelder gemaakt. Dit keer geen quote om over na te denken maar een tactische verandering. Was ik eindelijk gewend aan 'de ruit op het middenveld' die vorig jaar verzonnen was, nu was het idee om met 3 spitsen te voetballen waarvan '1 in het kommetje"!? Schiet mij maar lek, maar daar had ik nog nooit van gehoord. Ik heb het de heren van Studio Voetbal, Fox Sport en VI nog niet horen zeggen maar deze week is het Europees voetbal op TV dus ik zal er eens op letten. Helaas hadden onze spitsen er ook nog nooit van gehoord en onstond er een gat tussen middenveld en aanval van een meter of twintig wat niet meer overbrugt zou worden.

 

Het laatste half uur was het dan ook aan RWB om 1 van de vele kansen te benutten. En dat kostte erg veel moeite. Helaas was ook Ruud in de war gebracht en had de opdracht gekregen (na vorige week veel kansen om zeep geholpen te hebben) om dit keer wel zijn kansen te pakken en beslissend te zijn. En beslissend was hij. 2 minuten voor tijd zette hij een sliding in op spits Bierloel van RWB. Helaas in ons strafschopgebied en AliAli benutte de strafschop. Ruud was van alle spelers en alle 3 de toeschouwers als enige ervan overtuigd dat het geen strafschop was. 1-2 verlies voor Olympia.

 

Volgende week maar eens 'niet lullen, maar poetsen', geen quotes en geen rare tactische veranderingen. Gewoon voetballen en de eerste punten van het seizoen binnen halen.