Het was een drama vorige week. De wedstrijd tegen PCP werd een wedstrijd tussen de scheidsrechter van dienst en PCP. Helaas eindigde dit in een verlies voor alle partijen, een staking van de wedstrijd. Enige lichtpuntje van die zaterdag was toch wel het spel van Olympia 4. Na een competitiestart van 2 verliespartijen leek het lek boven en was 4 op de goede weg. Zou deze positieve ontwikkeling zich woensdag voortzetten voor het beladen bekerduel tegen vv Gloria?

Het werd 'in de Gloriaaaaaaaaaaaaaaa". Olympia had het betere van het spel en er werd terecht gewonnen met 3-1. De platte kar was te laat besteld dus gewoon een biertje in de kantine en dromen over Europees voetbal, uit tegen Grozni of een leuk clubje op Cyprus. Maken we er meteen het jaarlijks uitje van.

 

Dan afgelopen zaterdag. De pittige uitwedstrijd tegen Berkdijk uit de Kets. Bijzonder opvallend waren toch wel een aantal afmeldingen, voornamelijk van oud selectie spelers. Verzonnen verjaardagen van denkbeeldige neefjes en 'nichten' om vooral niet mee te hoeven doen, niet verwerkte voetbaltrauma's zullen we maar zeggen. 12 man maar gelukkig redding van Danny die eigenlijk zijn afscheidswedstrijd woensdags gespeeld had.

 

Aangekomen in de polders tussen Kaatsheuvel en de Moer was de tegenstander al aan het opwarmen. Bonkende house muziek bij de goal. Witte kreeg meteen zin in een asperientje en begon Hakkuh-bewegingen te maken. Zeker twintig mannekes tussen de 18 en 20 jaar waren aan het inschieten, warmlopen en een partijtje 6 tegen 6 met hesjes en alles. Dit maakte op Olympia toch wel indruk en de peuken werden gauw uitgetrapt. Olympia was eindelijk omgekleed en klaar voor de wedstrijd, tegenstander terug de kleedkamer in voor een ware 'bespreking'. Zij hadden waarschijnlijk op Fox sport de samenvatting van de bekerwedstrijd gezien en wilden zich extra goed voorbereiden.

 

De wedstrijd verliep alles behalve spectaculair. Een verdedigend Olympia tegen een fit en jong aanvallend Berkdijk. Ondanks het weinige balbezit was het toch Bas Loonen die uit een  vrije trap mocht scoren. Toch wel olie op het vuur voor de jonge honden van Berkdijk. Het spel werd hierdoor ook steeds harder en er werden vooral door de tegenstander nogal wat tikken uitgedeeld. Na een toch wel stevige overtreding liet het scheidsje van dienst doorgaan. Alle Olympianen waren gestopt en verwachten een vrije trap waardoor Berkdijk gemakkelijk de 1-1 ruststand op de borden kon zetten.

 

Na rust ging Olympia nog verder achteroverleunen. Om precies te zijn 45 minuten lang alleen maar verdedigen, verdedigen en nog eens verdedigen. Zelfs JP, die soms toch echt wel een balletje kan raken schoot van ellende de bal met de tuut over de zijlijn. Gekker moest het niet worden. Bal wegmaaien en wachten tot de volgende aanval kwam.  En die kwamen er genoeg. 5 minuten voor tijd was het dan ook keeper Wesley die na eerdere belangrijke reddingen wederom het punt veilig stelde na volledig vrije kansen van Berkdijk. Zonder te voetballen toch een punt mee naar huis. Dat voelt soms als een overwinning.

 

Tot volgende week.

 

Jeroen