Net als ieder seizoen ook dit jaar weer een ploeg van NEO als tegenstander. Je weet nooit welk elftal en de samenstellingen daar veranderen volgens mij ook iedere zaterdag. Ook dit keer weer een geheel ander elftal dan vorig seizoen. Olympia had wederom een afscheidswedstrijd voor Carl bedacht, een wekelijks terugkerend iets en dat mocht in Sprang Capelle gebeuren.

Bij de start van de wedstrijd dacht Koen de spits te herkennen uit het 2e van NEO. Volgens Koen had hij een echt NEO-kapsel. Ik heb het even op moeten zoeken. NEO-kapsel; halflang sluiks ietwat vettig krullend haar(Bron Wikepedia). Olympia vertaling; het kapsel van Hans den Boer maar dan zonder de vijftig tinten grijs. (dit kost me weer een basisplaats) Maar het was inderdaad een jongen van een wat hoger elftal en de verdediging van Olympia had er moeite genoeg mee.

 

Eigenlijk vanaf het begin was het NEO dat het betere van het spel had en dat resulteerde in een paar aardige kansen, met name voor de eerder benoemde spits. Olympia kwam niet aan spelen toe en het was Koen die na een 2-0 achterstand voor de aansluitingstreffer mocht zorgen. Een onhoudbaar vlammend schot gaf toch enige hoop voor de tweede helft.

 

De eerste 10 minuten van de tweede helft was het NEO met het betere spel Dit hield aan tot de 55e minuut. Vanaf dat moment.......................................................................................................................................................... 70e minuut: NEO maakt de  7-1. Wat er in die tussentijd gebeurt is blijft onduidelijk. De beelden moeten nog teruggekeken worden als er al beelden van zijn. Het ging zo snel. Daarna mocht Olympia nog even een paar kansen krijgen waarvan zij er 2 maakten. De laatste door Carl die dit maar als afscheidscadeau moet zien. 7-3 eindstand.

 

Hans zag toch een paar positieve punten deze middag, we waren al een half uur voor de wedstrijd bij NEO, we waren in 1 keer goed gereden, we hadden genoeg man en het was mooi weer. Daarnaast hadden we zonder de wazige 15 minuten met 3-2 gewonnen, toch ook positief. Alleen de twee positieve punten van de bekende bardame bij NEO waren er niet. Misschien dat ze een Cupje bij heeft laten zetten en de hechtingen er nog niet uit waren. Zo'n ingreep is toch ook weer positief. Laten we dit positieve gevoel vasthouden tot zaterdag.

 

Jeroen