4 mocht deze zaterdag naar Oosterhout voor de westrijd tegen SCO Tofs. Een ploeg die boven Olympia 4 staat maar dat geldt voor alle tegenstanders als je laatste staat. De opkomst was deze zaterdag niet al te best . Gelukkig was Marcel Smelser zo vriendelijk om mee te doen. 13 man moest voldoende zijn.

De tactiek deze zaterdag was toch weer iets anders. Spelers moeten dat doen waar ze goed in zijn, een uitspraak vaak gehoord van JP. Lange Ruud is normaal goed in 'in de weg lopen' en mocht dus vandaag in de goal wat een goede zet bleek te zijn.

 

Justin, nog niet in vorm geweest dit seizoen had voor de gelegenheid zijn moeder en een tros bananen meegenomen. De eerste grappen waren al snel gemaakt, (nee, niet over zijn moeder) je kent ze wel, inkoppertjes als 'Bananadrama' en nog meer van die flauwe grappen.  Maar aan zijn spel was niets flauw. Het was Justin die bijna alleen de wedstrijd naar zich toe trok met een paar aardige acties en ook een paar goede goals. Het werd dan al snel van Bananadrama naar de bananenkoning. Zijn derde goal was een penalty, strak genomen door het midden net als vorige week. Dit trucje was al afgekeken door het 2e die dat zaterdag na-aapten(weer een bananengrap). Tussendoor had Wessel met een rush door het midden ook zijn goaltje meegepikt, hij had haast. Moest naar Ajax.  Helaas door 2 persoonlijke fouten was de ruststand 2-4 voor de Olympianen.

 

Na rust was er van het voetballen door Olympia weinig over. Justin had in de rust zijn 8e banaan op en die was niet helemaal goed gevallen. Niet meer vooruit te branden. Olympia creeerde het eerste kwartier nog wel wat kansen maar daarna was het alleen nog maar verdedigen.   En Olympia 4 had eerder deze competitie bewezen dit aardig te kunnen. Voetballend ziet het er niet uit maar het resultaat mag er zijn. 1 vrije trap van SCO mocht nog langs keeper Ruud gaan maar deze maakte 2 minuten voor tijd een miraculeuze redding waardoor de eindstand op 3-4 bleef steken. Een knappe overwinning uit het vuur gesleept.

 

Het was zowieso een wedstrijd van uitersten. Normaal heeft de jeugd een grote mond en zijn het de ouderen die hun verstand gebruiken. Zaterdag was dit juist andersom. Een paar zeer jonge spelers van SCO waren echt wel Tofs. Ik hoorde ze zelfs tegenJP zeggen; 'Nee hoor meneer, u praat echt niet te veel tijdens de wedstrijd' en 'Nee hoor, u raakte mij nog onder de knie, geeft niets hoor.' Jeugd van tegenwoordig, zo kan het ook.

 

Hopelijk zaterdag de volgende overwinning, deze smaakte naar meer.

 

Jeroen