Sven Noordijk, goedlachs voorop in de strijd !

25 oktober 2022 | Nieuws, Selectie

In het rondje ‘even voorstellen’ zijn we terecht gekomen bij Sven Noordijk. Bezig aan zijn tweede seizoen bij Olympia’60. Graag maken we nader kennis met deze vrolijke verdediger. De 23-jarige Sven heeft in de jeugd bij Kozakken Boys gespeeld. Uit die tijd kent hij ook trainer Mo Duzgun. Hierna was Sven een paar jaar actief bij v.v. Brederodes uit Vianen.

Nooit van Olympia’60 gehoord
Totdat Mo hem twee jaar geleden benaderde met de vraag of Olympia’60 iets voor hem was. Nu had Sven nog nooit van Olympia’60 gehoord. In het verleden wel tegen v.v. Dongen gespeeld, maar Olympia’60 …?
Toch maar eens een praatje maken met Mo en Patrick van de TC. Op dat moment was al snel duidelijk wat voor warme club Olympia is en koos Sven voor een verblijf bij Olympia’60. Maar ook het gegeven dat dit een team in opbouw was, en hij daar een steentje aan bij moest dragen, zag hij wel zitten. Zoals we vaker horen was het shirt wel even een dingetje voor een rasechte Ajax-supporter. Maar Sven kan hier wel over heen stappen en hiermee lekker dollen met zijn Feyenoord minded schoonvader.

Spoken op Crispijn
Sven is tevreden over het vorige seizoen. We hebben ons toen te weinig beloond, maar hebben wel bewezen dat het kan spoken op sportpark Crispijn. De spectaculaire wedstrijd tegen Baronie komt meteen bij Sven naar boven (red.: 3-1 winst). Thuis alleen verloren van kampioen DESK.
En in de coronaperiode, toen het eerste niet mocht voetballen, was Sven net zo makkelijk te vinden bij het vierde of vijfde. Als er maar gevoetbald kon worden.
Dit seizoen gaat het allemaal wat moeizamer. Sven baalt hier stevig van. “Ik ben bloedfanatiek en als ik dan zie hoe we kansen missen maar wel makkelijk doelpunten tegen krijgen….  We pakken momenteel te weinig punten, maar ik ben er van overtuigd dat dit beter gaat worden. We doen écht niet onder voor de teams waar we nu van verloren hebben.”
Sven appelleert wel aan de trainingen. Zowel qua opkomst als de intensiteit mag er nog wel een tandje bij. De gecombineerde trainingen met JO19 kan hij wel waarderen. “Het is belangrijk dat deze jongens zich kunnen optrekken waardoor ze met name fysiek beter worden. Leuk om daar aan bij te dragen.” Sven kan genieten als hij ziet hoe jongens als Sven (de Jong), Jari en Levi zich ontwikkelen.

Derde helft
Zien we Sven in de toekomst ook nog bij Olympia’60? Ook bijvoorbeeld mocht de trainer een keer een andere club hebben. Ja, dat staat los van elkaar. Ik heb het reuze naar mijn zin bij deze gezellige,  warme club. En de afstand tot Galder (zijn huidige woonplaats) is goed te doen.  “Galder klinkt verder weg dan je denkt. A27 afrijden en binnen 20 minuten ben ik thuis”.
Maar dan toch, hè. Gezellig op zaterdag na de wedstrijd, derde helft, biertje pakken, gaat dat wel? Met een grote grijns vertelt hij hoe hij dat heeft geregeld. “Ik laat gewoon de auto staan en mijn vriendin haalt me op. Op zondag gaan we meestal naar Gorinchem waar veel van mijn familie en vrienden wonen. En dan pik ik de auto weer op als we langs Dongen komen.”

Spectaculaire promotie

Tot slot toch infomeren we bij Sven naar zijn ambitie en die van Olympia’60. De vierde klasse is lastig om eruit te komen. Wat wil je met Olympia’60 bereiken? “Eerst moeten we dit seizoen punten gaan pakken. En als dit team bij elkaar blijft en voor elkaar knokt, ook als het een keer tegenzit,  is er meer te halen. Meedoen aan de nacompetitie moet dan een keer mogelijk zijn.”
En de voetballiefhebber heeft dan ook al een mooi scenario voor ogen.  “Dat we dan in een spectaculair duel per ongeluk promoveren. Dat lijkt me écht prachtig !”

Nieuwsoverzicht

Van jeugdscheidsrechter naar verenigingsscheidsrechter KNVB

Op 7 maart zijn er weer drie toppers, Daniël Wijnands, Yens Storcken en Joep Blous, van onze vereniging Olympia’60, begonnen aan de scheidsrechterscursus voor “groot” veld of wel KNVB verenigingsscheidsrechter in Tilburg bij SV Reeshof. Op de eerste, van vier avonden,...

Praktische informatie Brant BV Zomertraining

Dankzij sponsoring van de firma Brant BV kunnen we in juni nog ff lekker een balletje trappen op de velden van 't Vaartje. Lees hier alle info Veel plezier allemaal !!

Alle informatie voor het Brand Masters Allemaal Olympia toernooi

De inschrijvingen zijn gesloten! Hieronder vind je alle informatie die je moet weten voor deze voetbaldag. Brand Masters Jeugdtoernooi (JO7 t/m JO16) 11:30 aanwezig, 12:00 starten de eerste wedstrijden. Rond 16:00 zal het toernooi afgelopen zijn en is er aansluitend...

Wie wint het Brand Masters Allemaal Olympia toernooi?

Op zaterdag 3 juni is het zover, het Brand Masters Allemaal Olympia toernooi. Op deze dag speelt de jeugd(t/m JO16) een onderling toernooi en gaan de senioren(vanaf JO17) de strijd aan met elkaar. De senioren hebben zelf teams samengesteld. En dit zijn de 16 teams die...

Zin in #allemaalolympia

Zaterdag a.s. is het weer zover. Het belooft lekker weer te worden en we gaan met 300 personen gezellig BBQ'en. In de loop van de week volgen hier aanvullende info over tijden en de diverse huishoudelijke mededelingen. Veel plezier allemaal !

Olympia JO14-1 sluit seizoen stijlvol af

Voor de mannen en dame van de JO14-1 van Olympia ’60 zit het seizoen ‘22-‘23 er op. Helaas….zou je bijna zeggen, want het was een erg mooi seizoen! De statistieken: 24 wedstrijden gespeeld, 20 maal gewonnen, 1 keer gelijk en slechts 3 wedstrijden verloren. Doelsaldo...

Voetbalmeiden spelen met veel plezier bij Olympia’60

v.v. Olympia’60 is een bruisende voetbalvereniging waar wekelijks meer dan 300 jeugdleden actief zijn. Ongeveer 10 procent daarvan zijn ‘Olympia-meiden’. Deze meiden voetballen allemaal met jongens in een team. Van jongs af aan trainen ze samen, spelen ze wedstrijden...

Pad dat sportpark Crispijn splijt gaat weg

In  de besluitvormende vergadering van 25 mei heeft de gemeenteraad unaniem besluit genomen om het pad tussen het trainingsveld en het Hertog Jan veld te laten vervallen. Een mooie en noodzakelijke verbetering voor ons sportcomplex. Naast de bestaande paden richting...

Afscheid van 2 super stagiaires

De stageperiode van Janneke en Guusje zit er weer op. Het gehele seizoen hebben zij met veel plezier training gegeven aan de JO-9 3 als onderdeel van hun stageperiode voor de opleiding Sport en Bewegen bij het ROC in Tilburg. Meteen aan de slag Door allerlei...

Een afscheidsavondje bij Olympia’60

Tja, aan het einde van het seizoen hoort dit er helaas ook bij; afscheid nemen van trainers en spelers die komend seizoen geen deel meer uit maken van de het eerste team. En bij Olympia’60 nemen we graag op een nette manier afscheid van elkaar. Dankjewel Namens de...